За яких умов McDonald’s відкриє заклади в Харкові, Запоріжжі, Миколаєві та Сумах

Ресторани McDonald's у Харкові залишаються закритими з початку повномасштабної війни, хоча компанія відновила діяльність в більшості українських міст.

Загалом 15 закладів мережі у Харкові, Запоріжжі, Миколаєві та Сумах залишаються зачиненими з міркувань безпеки та через низку операційних труднощів, розповіли в компанії у коментарі “Суспільне Харків”.

Аби ресторан міг працювати, необхідно забезпечити регулярне технічне обслуговування та налаштування обладнання, логістику та інші операційні процеси. Ці послуги для McDonald's надають фахівці партнерських сервісних компаній, які наразі не працюють в зазначених містах, — пояснюють в компанії.

Тому для відновлення роботи в Харкові чи іншому місті з переліку, необхідно спершу відновити роботу сервісних компаній, а це складний та довгий процес, який передбачає, наприклад, пошук нових профільних фахівців та їхнє прикладне навчання на місцях, що в нинішніх умовах дуже складно реалізувати.

Однак найбільшим викликом все ж залишається безпека, адже у деяких містах між оголошенням повітряної тривоги та обстрілами нерідко минає дуже короткий проміжок часу.

Умови відкриття у Харкові, Запоріжжі, Миколаєві та Сумах

У McDonald's зазначили, що будуть раді відновити роботу ресторанів у Харкові та решті регіонів України щойно це стане можливим із дотриманням правил безпеки й відповідно до всіх стандартів мережі.

Щоб це зробити, необхідно буде оцінити стан обладнання та приміщень, підготувати їх до роботи, організувати ланцюги постачання, сформувати й навчити команди тощо. Звісно, цей процес дуже індивідуальний, але орієнтовно може зайняти від кількох місяців до пів року чи навіть більше, залежно від обставин і стану конкретного закладу, — пояснили у компанії.

Чому не можна відкрити McDonald's у підземних приміщеннях?

На це у компанії відповіли, що розвивають свою мережу виключно відповідно до глобальної стратегії і у компанії існують чіткі вимоги до будівництва ресторанів та їхнього розташування.

Відкриття нового ресторану — це величезні інвестиції, тому ми створюємо лише ті проєкти, у прибутковості та ефективності яких ми впевнені. Для цього, при відкритті закладів ми дбаємо про те, щоб вони були достатньо просторими і комфортними, мали достатню кількість посадкових місць та всі канали продажу, в тому числі МакДрайв та МакДелівері. Компанія також відповідає за те, щоб забезпечити належні умови для приготування та споживання їжі, яка відповідатиме всім нашим стандартам та вимогам до якості й безпечності їжі, — резюмували в McDonald's.

Читайте також: Кількість та тривалість тривог під час роботи ТЦ зросла у січні 2025 року (дослідження)

Будь-які альтернативні підземні приміщення, які першочергово мають інше призначення, не дадуть змоги дотриматися всіх цих критеріїв, а тому не є ефективними з думки інвестицій для бізнесу.