H&M подав до суду на маркетплейс Shein за копіювання дизайну речей

Шведський фешн-гігант H&M подав до суду на одного з найбільших китайських онлайн-ритейлерів Shein.

Hennes & Mauritz звинувачує китайську платформу у порушенні авторських прав, а саме - незаконному копировании дизайнерских решений.

Продукція Shein має вражаючу подібність до лінійки H&M і, швидше за все, вона просто скопійована. У нас триває судовий розгляд, - розповіли в H&M.

Шведская компания через суд потребует от Shein возмещения материального ущерба и запрета на повторение своих моделей в будущем.

До матеріалів справи долучено фотографії десятків справжніх речей H&M. Це не перший позов H&M до гонконгського суду проти Shein Group та компанії Zoetop Business.

Ранее шведский ритейлер судился в 2021 году. Первые слушания по делу прошли 21 июня, следующее заседание суда назначено на 31 июля.

Выход на рынок Бразилии

У липні цього року H&M оголосив про початок експансії на бразильський ринок. Перші офлайн магазини ритейлера та інтернет-майданчик запрацюють в 2025 году.

H&M Group почне розвиток із великих міст на південному сході Бразилії, з часом географія розшириться по всій країні. Місцевим партнером мережі стане Dorben Group.

Читайте также: H&M планує розвивати новий формат компактних магазинів у Бельгії

H&M бачить великий потенціал на бразильському ринку, оскільки там спостерігається великий інтерес до моди, а населення становить понад 210 мільйонів осіб.

Подробнее об этом читайте в нашем материале.

Bloomberg