Ресторан української кухні в Чикаго потрапив до “Гіду Мішлен” (фото)

Ресторан української кухні в Чикаго включили до офіційного гастрономічного путівника Michelin Guide, тобто так званого Гіду Мішлен.

Заклад Anelya названо на честь бабусі шеф-кухаря Джонні Кларка, яка народилася у Харкові, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Кларк вперше відвідав Харків у 2023 році і ця подорож надихнула його на створення ресторану, який би просував українську традиційну та сучасну кулінарну традицію у Сполучених Штатах.

459454925 946962170807582 8828057282004076306 n | 1

У ресторані Anelya Chicago можна скуштувати сучасну українську кухню, зокрема борщ, вареники, полтавські галушки, голубці, банош, пампушки та інші. На десерт можна замовити київський торт.

Також ресторан пропонує різноманітні напої, зокрема крафтові коктейлі та вина.

459278969 946962177474248 1172997015798977743 n | 2

Українські ресторани в США

Раніше ми розповідали, що мережа пекарень Lviv Croissants (“Львівські круассани”) відкрила партнерський заклад у передмісті Атланти, штат Джорджія, США.

Це вже третя закордонна експансія компанії після Польщі та Словаччини, розповів засновник Lviv Croissants Андрій Галицький.

Читайте також: Мережа MultiCook від співвласника “Галі Балуваної” вийшла на ринок ще однієї країни

Співвласником і CEO американського ресторану став місцевий підприємець Бретт Ларрабі, з яким Галицький познайомився на виставці франчайзингу в Нью-Йорку в 2018 році.

Інші співзасновники – українські переселенці з Краматорська Петро і Томас Дудники.