McDonald’s забезпечив генераторами понад 70% своїх закладів в Україні

В умовах дефіциту електроенергії ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд.", що розвиває в Україні мережу ресторанів McDonald's, оснастив генераторами вже понад 70% закладів та оновив виробничі процеси.

Про це агентству “Інтерфакс-Україна” розповів операційний директор компанії Дмитро Корбут.

"МакДональдз" працює на збереження ресурсів, тому наші ресторани побудовані за принципами енергоефективності. У відповідь на виклики війни ми почали встановлювати генератори, щоб виконувати замовлення за відсутності централізованого постачання електрики. Наразі вже понад 70 ресторанів оснащені генераторами, і ми продовжуємо поступово налагоджувати безперебійне електропостачання в інших закладах мережі, - сказав Корбут.

Через тривалі обмеження енергопостачання та аномальну спеку генератори подекуди можуть виходити з ладу, тож компанія змушена була ще й оновити виробничі процеси.

Наразі навіть за наявності генератора мережа може закрити ресторан на півгодини або більше, щоб прилад міг охолонути. Якщо в закладі немає генератора, у разі вимкнення електроенергії він закривається.

Особливу увагу в McDonald's приділяють ретельному контролю умов зберігання продукції відповідно до стандартів.

Наші потужні сучасні холодильники утримують необхідну температуру до 14 годин без світла. Після повернення енергопостачання ми додатково перевіряємо температуру продуктів: для заморожених вона має становити від мінус 24 до мінус 18°, для охолоджених - від плюс 1 до плюс 4°. За невідповідної температури продукти підлягають списанню, - повідомив Корбут.

Читайте також: Віталій Стефурак, McDonald’s: ми прагнемо відновити роботу всіх наших закладів

У разі тривалого відключення, коли є ризик, що інгредієнти можуть опинитися при неналежній температурі, тимчасово повертаються продукти на склад, де є генератори, заради безпечного та надійного зберігання.