Два роки з відкритя: як працює перший український ресторан в Дюссельдорфі

Майже два роки тому Наталя Лещенко приїхала з Полтави до Дюссельдорфа у Німеччину та відкрила свій ресторан Sсhu Sсhu.

Заклад є першим українським рестораном в Дюссельдорфі, пише HoReCa Ukraine.

Родина Наталі виїхала до Німеччини після початку повномасштабного вторгнення й згодом планувала повернутися додому. Втім, обставини склалися інакше, тому жінка вирішила почати у країні свою справу і відкрити заклад у Дюссельдорфі.

Чому ресторан? А це ж, знаєте – діагноз. Коли людина у ресторанному бізнесі все життя, то цього вже й не позбутися ніколи, – розповідає Наталя.

У Полтаві родина володіє двома закладами, це ресторани – “Старе місто” та “Мохіто”, а загалом у цьому бізнесі вже понад 20 років.

У Німеччині вона придбала франшизу відомої української мережі ресторанів й почала пошук приміщення. Процес був непростий, але улітку 2023 року, приміщення для проекту було знайдено.

schuschuduesseldorf 1739178404212 768x956 1 | 1

Шеф-кухарем став українець Тарас Хирний, у ресторані пропонують борщ, вареники, голубці, сирники та медовик.

Заклад розташований у історичній будівлі 1914 року, яку у 70-х купила для обладнання там гостьового будинку із апартаментами в оренду. Процес відкриття закладу зайняв лише два місяці, з сумою інвестицій близько 35 тис євро.

Читайте також: Saint Laurent відкриває суші-ресторан у Парижі (фото)

За словами власників Sсhu Sсhu, цільова аудиторія ресторану - відвідувачі з середнім та вище достатком. Середня вартість основної страви 25 євро.

Меню інтернаціональне: закуски, салати, страви з м’яса, риби, десерти, з родзинкою – українські страви.