Більшість російських кінотеатрів закриється до кінця літа

Російські кінотеатри не змогли добитися отримання державної допомоги і можуть почати закриватися вже цього місяця.

Про це повідомляє член Асоціації власників кінотеатрів та голова російського представництва корпорації Сomscore Роман Ісаєв.

«Ми чекали на необхідну і життєво потрібну допомогу на адресу кінотеатрів з боку держави і просили про неї неодноразово, наводили аналітичні розрахунки, але, на жаль, почуті ми не були, і допомогу цю державу вирішило кінотеатрам не виділяти», — прокоментував Ісаєв.

Читайте також: Відвідуваність російських торгових центрів після закриття іноземних магазинів скоротилася на 15%

За його словами, уряд так званої, російської республіки відмовив власникам кінотеатрів у видачі субсидії на суму 6,5 млрд російських тугриків. Масове закриття кінозалів може розпочатися «з 20-х чисел травня» та триватиме все літо. Таким чином, до вересня можуть припинити роботу більшість кінотеатрів.

На початку травня повідомлялося, що в Асоціації прогнозують закриття близько половини всіх кінотеатрів упродовж двох місяців. Ринок опинився під тиском після вирішення найбільших американських студій (у тому числі Warner Bros., Walt Disney, Sony) відмовитися від прокату фільмів у Росії. Минулого тижня стало відомо, що лідер російського ринку – об’єднана мережа “Формула кіно/Сінема парк” – веде переговори про закриття своїх кінотеатрів у торгових центрах.

Джерело