Вільні площі в російських ТРЦ після відходу західних брендів оцінюються в 3,5 млн. кв. м

Площі, які звільняться в російських торгових центрах через відхід із країни іноземних брендів, можуть досягти 3-3,5 млн кв. м.

Про це заявив керуючий директор Російської ради торгових центрів Олег Войцеховський.

«Занепокоєння викликає, напевно, десь 3-3,5 млн кв. м по Росії, які очевидно будуть звільнятися. Але ми навіть не знаємо, коли це відбуватиметься. Від 20% до 30% площ простоюють», – сказав він.

За його даними, зараз орендарі не використовують близько 8 млн. кв. м площ. Орендні договори рітейлери поки що не розривають.

Для великих зарубіжних операторів орендна ставка часто встановлюється виходячи з оборотів магазинів. Оскільки торгові точки наразі не працюють, орендні збори торгових центрів упали.

За словами Войцеховського, діяльність призупинили близько 100 компаній-орендарів. До червня вони планують остаточно вирішити, чи продовжуватимуть працювати на росії.

Російські ТРЦ розраховують, що отримають хвилю пропозицій від торгових операторів із Туреччини. Іран та Індія також хочуть почати активно працювати на росії. У цьому їх виробництва випускають небрендированный товар, тому запустити власні торгові мережі де вони можуть. Виходом може стати реалізація їх товарів через продавців, які вже працюють на росії.

Читайте також: ТРЦ Єкатеринбурга можуть перетворитися на ярмарки

Джерело