Мережа Фокстрот через вторгнення рф втратила 8 магазинів і центральний склад

З початку вторгнення рф в Україну мережа магазинів Фокстрот втратила вісім магазинів і центральний склад у Гостомелі — вони були пограбовані та знищені окупантами.

Про це повідомив СЕО Фокстрот Олексій Зозуля.

«З початком війни ми зіткнулися із необхідністю призупинити роботу там, де ведуться бойові дії. Вісім магазинів та центральний склад у Гостомелі, на жаль, уже втратили — вони розграбовані окупантами та знищені. Але навіть за цих умов щодня відкриваються до 100 магазинів, що становить 60% торгових площ бренду», – розповів Зозуля.

За його словами, компанії вдалося досягти домовленостей з орендодавцями щодо припинення орендних платежів для закритих магазинів, також ведуться переговори з партнерами щодо орендних канікул.

Зозуля додав, що компромісу досягнуто, зокрема, з керівництвом ТРЦ Sky Mall.

Читайте також: Як працює Епіцентр в умовах війни

Крім того, у квітні мережа планує запустити новий склад площею 3 тис. кв. м у промисловій зоні Львова.

За даними мережі, серед товарних груп найбільший попит мають павербанки, дрібна побутова техніка (мікрохвильові печі, електрочайники), пральні машини, морозильні камери, посуд. Також спостерігається відкладений попит на смартфони та ноутбуки.

«Це говорить про те, що клієнти очікують на ймовірне зростання цін через зростання курсу валюти. При цьому українці практично не купують телевізори, що є логічним через активну міграцію населення», — пояснив Олексій Зозуля.

Довідка. Фокстрот – одна з найбільших торгових мереж із продажу електроніки та побутової техніки в Україні. Станом на початок 2022 року до мережі входили 170 магазинів у 90 містах України та інтернет-магазин.

Джерело