ТРЦ Fabrika виповнилося 10 років

28 березня херсонський ТРЦ Fabrika мав святкувати свій перший ювілей – 10 років.

Урочисте відкриття найбільшого ТРЦ у Херсонській області та південному регіоні України відбулось 28 березня 2012 року. Основою для будівництва торгово-розважального центру Fabrika стала будівля колишнього найбільшого в СРСР бавовняного комбінату, який дав ідею назві та концепції комплексу.

Конструкція будівлі колишнього комбінату унеможливлювала зведення додаткових поверхів, тоді як заданий формат регіонального ТРЦ вимагав створення великих площ. Відповідно до цього було створено, а згодом у рекордні терміни реалізовано унікальний проект того часу найбільшого 1-поверхового ТРЦ в Україні. До того ж, Сільпо, що відкрився, в ТРЦ також став найбільшим у країні.

f | 2

За досить короткий час ТРЦ встиг стати улюбленим місцем у херсонців та гостей міста.

«Час показав, що ми зробили все правильно: звели грамотний зрозумілий об’єкт, залучили до міста світові та українські бренди, лідерів у своїй справі, і зробили так, що людям стало цікаво проводити час у нас. ТРЦ «Фабрика» став синонімом шопінгу та дозвілля у Херсоні. Самі мешканці міста кажуть, що було життя у Херсоні до «Фабрики» і є після «Фабрики», — зазначив операційний директор Budhouse Group Максим Гаврюшин на п’яту річницю ТРЦ Fabrika.

fabrika 5 | 3

За п’ять років торговельний центр відвідало понад 41 млн осіб, за сім – понад 57 млн, а за десять років загальна кількість відвідувачів перевищила 70 млн осіб.

Кожен День Народження ТРЦ був святом регіонального масштабу, куди з’їжджалися люди не лише з усього міста, а й із Херсонської та Миколаївської областей. Святкові програми супроводжувалися виступами популярних артистів, дитячими анімаціями, модними показами, а також розіграшами та подарунками.

Минулого року ТРЦ Fabrika став першим торговим центром України, який набрав в Instagrаm 100 тис. фоловерів, а також в черговий раз був визнаний найкращим великим ТРЦ в Україні поза містами мільйонників за версією конкурсу RAU Awards.

fabrika2 | 6

Наразі торговельний центр призупинив свою роботу на тлі загарбницької війни росії з Україною. 1 березня російські війська завдали удару по ТРЦ Fabrika, внаслідок чого будівля була сильно пошкоджена – залишилися обгорілі стіни та металеві конструкції.

“Але все можна відбудувати, і ми чекаємо, коли це можна буде зробити”, – наголосив Максим Гаврюшин.

На Facebook-сторінці херсонського ТРЦ зазначили, що свій десятий день народження Fabrika відсвяткує разом із перемогою.

“Війна закінчиться, ТРЦ Fabrika стане ще красивішою, Херсон розквітне, а всі ми знову зустрінемося з вами в улюбленому ТРЦ”, – йдеться у повідомленні.