Новий СЕО Укрексімбанку про скандальний кредит ТРЦ SkyMall на $60 млн

Сергій Єрмаков став новим СЕО Укрексімбанку після відставки Євгена Мецгера через інтерв'ю, що компрометує, про кредит на ТРЦ Sky Mall.

На початку жовтня 2021 року відбулося інтерв’ю екс-глави Укрексімбанку Євгена Мецгера, під час якого він намагався знищити фрагменти про кредит, який банк видав на купівлю ТРЦ Sky Mall маловідомому бізнесменові Донецької області.

Після вжитих насильницьких дій у бік журналістів, Мецгер та кілька екс-директорів департаментів подали у відставку та були звільнені.

Справа за фактом видачі кредиту стала резонансною через сумнівну фігуру позичальника та невластиву для експортно-імпортного банку галузі для кредитування. Окрім цього, ТРЦ є фігурантом корпоративного конфлікту між Естонським бізнесменом Хіларом Теддером та українським Андрієм Адамовським, які були екс-партнерами.

«Кредит продовжує обслуговуватись. На даний момент ми проводимо додаткову перевірку за кредитом та підтримуємо контакт із бенефіціаром. Відомо, що він сам звернувся до прокуратури, щоб отримати свідчення про те, що не пов’язаний із фінансуванням тероризму», — каже новий СЕО Укрексімбанку Сергій Єрмаков.

Спочатку банк видав відмову з кредитування через судовий розгляд між Sky Mall і мережею Ашан щодо компенсації збитків від пожежі, оскільки сума спору становить 2 млн грн.

Незважаючи на орієнтування банку на інші галузі, «Укрексім» зацікавився кредитом, адже 70-80% орендарів у ТРЦ Sky Mall представляють імпортну складову.

За словами Сергія Єрмакова, новий власник торгового центру Сергій Брюховецький вже мав досвід ведення бізнесу, пов’язаного з нерухомістю після свого переїзду з окупованих територій.

«Зі Sky Mall не повинно бути проблем. ТРЦ здатний генерувати новим власникам близько $15 млн прибутку на рік», – зазначає Єрмаков.

Читайте також: Екс-партнер McKinsey став виконавчим директором мережі «Сільпо»