Магазини без кас: Aldi Shop&Go дебютує в Лондоні, Amazon Go з’являться у передмісті США

Продуктова мережа Aldi відкрила свій перший магазин без кас у лондонському районі Грінвіч, щоб конкурувати з Amazon. Aldi Shop&Go дозволяє клієнтам просто покласти товари в сумку та вийти з магазину без необхідності сканувати товар або стояти у черзі на касі.

aldi shopgo1 | 1

Для здійснення покупок у магазині відвідувачі повинні завантажити програму Aldi Shop&Go. Після того, як покупець залишить магазин, з нього буде автоматично стягнуто плату за покупки за допомогою вибраного методу оплати, а квитанція буде надана у додатку.

Aldi використовує роздрібний технологічний бренд AiFi для цієї технології, дуже схожої на технологію Amazon Fresh Just Walk Out (JWO), яка була невід’ємною частиною її експансії у Великій Британії.

Технологія AiFi використовує спеціально розташовані камери, щоб розпізнавати товари, які покупець бере з полиці. Також у систему інтегрований алгоритм оцінки віку клієнта по обличчю: якщо покупець «на вигляд» молодший за 25 років, він не зможе придбати алкоголь.

aldi shopgo2 | 2

Читайте також: Tesco впроваджує формат GetGo

У той же час, Amazon продовжує розширення мережі магазинів без кас. Компанія впроваджує свою технологію Just Walk Out у новий формат магазинів, орієнтованих на передмістя.

amazon go prigorod | 3

Як і в інших магазинах із технологією JWO, клієнти зможуть заходити до магазину, забирати товари, а потім виходити без взаємодії з касиром чи окремою касою.

Перші 2 магазини заплановано відкрити у найближчі місяці. Перший буде розташований в Мілл-Крік, штат Вашингтон. Його площа становитиме близько 570 кв. м. Мілл-Крік знаходиться приблизно за 30 км на північ від штаб-квартири Amazon у Сіетлі, де у 2018 році відкрився перший магазин Amazon Go. Надалі компанія має намір запустити подібний формат у передмісті Лос-Анджелеса.

Читайте також: LG відкриває магазини майбутнього без кас та продавців

Джерело