У Чернівцях організували здачу крові прямо у ТРЦ під музику оркестру

22 грудня у Чернівцях у торговельно-розважальному центрі DEPOt відбулася акція «Мистецтво донорства».

У Чернівцях провели акцію «Мистецтво донорства» — посеред торгово-розважального центру медики розгорнули пункт забору крові. Тож городяни могли стати донорами, не відвідуючи лікарню.

Оркестранти тим часом грали класичну музику, а художник малював на згадку портрети тих, хто вирішив стати донором. Організатори проекту таким чином хотіли показати, що донорство це теж мистецтво.

trcz depot donorstvo3 | 6

За кілька годин здати кров у неформальній обстановці зголосилися три десятки чернівчан.

«Є дуже багато стереотипів, пов’язаних із донорством. Люди бояться, бо це лікарня, і їм не хочеться туди йти. Тому ми намагаємося їх вивести у якісь нетрадиційні локації», — пояснила координатор всеукраїнської платформи «ДонорUa» Людмила Лінник.

trcz depot donorstvo5 | 7

Такий підхід до донорства отримав відгук у місцевих мешканців.

«Ще крутіше, ніж звичайно, тому що зараз атмосфера святкова і це дуже надихає. Заохочує те, що з кров’ю завжди ситуація у лікарнях напружена, тому є сенс підтримати», — сказав донор Олександр Фесюк.

Крім того, у ТРЦ проходить виставка «Донорство – це про життя». У Міжнародний день донора проводився конкурс, з усього світу надсилали роботи та найкращі з них представили у торговельно-розважальному центрі.

Джерело