Французькі продавці “люксу” втратили 58 млрд доларів на тлі слабкого попиту

Статки найбільших французьких продавців люксових товарів - Бернара Арно, Франсуази Бетанкур-Майєрс та Франсуа Піно - впали на 58 млрд доларів з початку 2024 року.

Як повідомляє Bloomberg у своєму Billionaires Index, спад обумовлений зниженням інтересу до преміум товарів, особливо в Китаї, який є найбільшим ринком збуту для люксових брендів.

Якщо під час пандемії коронавірусу вартість акцій LVMH, L’Oreal та Kering різко зросла на тлі росту попиту на косметику, сумки та одяг преміального класу, то у 2024 році зміна споживчих настроїв призвела до падіння виручки всіх люксових конгломератів. Це, у свою чергу, серйозно вплинуло на статки їхніх власників.

Найбільших втрат серед французьких мільярдерів зазнав засновник Kering Франсуа Піно. Його капітал скоротився на 63% порівняно з піком серпня 2021 року, склавши 22 млрд доларів. Його збитки здебільшого пов’язані з падінням продажів бренду Gucci.

Статки засновника та голови правління LVMH Бернара Арно скоротилося на 26 млрд доларів, змістивши його з першого на п'яте місце в Bloomberg Billionaires Index. Акції LVMH обвалилися на 30% від пікового значення середини 2023 року.

Читайте також: Акції McDonald’s обвалились на тлі масового отруєння чизбургерами в США

На капіталі Франсуази Бетанкур-Майєрс погано відбилися слабкі результати L’Oreal, статки бізнес-вумен зменшилися на 19 млрд доларів, залишившись на рівні 81 млрд доларів.