Новим власником активів Auchan в росії може стати підсанкційний Газпромбанк

Новим власником російських активів французького ритейлера Auchan може стати Газпромбанк. Один з найбільших банків рф перебуває під жорсткими санкціями західних країн, раніше фінустанова вже придбала у IKEA мережу торгових центрів "Мега", яка включала 14 об'єктів по всій росії, і в яких розміщувалися магазини Auchan.

Про це повідомляє видання Le Monde, посилаючись на власні джерела на ринку.

Французька мережа гіпермаркетів Auchan залишається однією з останніх західних компаній, що працюють у росії після початку повномасштабного вторгнення.

На початку широкомасштабної війни на росію припадало 10% світових продажів Auchan. Генеральний директор компанії Ів Клод казав, що 30 тисяч осіб, включаючи 40% співробітників і акціонерів, можуть втратити роботу, якщо компанія піде з ринку.

Майже три роки компанія відмовлялася йти з ринку агресора, посилаючись на гуманітарні цілі та підтримку співробітників в рф.

Втім, 24 жовтня французькі ЗМІ повідомили, що під тиском санкцій ритейлер все ж йде з російської федерації.

Наразі Auchan веде останні переговори про продаж своєї російської дочірньої компанії місцевому покупцеві і, як очікується, завершить продаж найближчими тижнями.

Читайте також: Auchan врешті йде з російського ринку через тиск санкцій – ЗМІ

Потенційний покупець та можлива сума угоди не розголошуються, лише відомо, що Auchan готовий продати свій бізнес, оскільки російський "вихідний податок" зріс з 10% до 15%, з потенціалом досягти 35%.