KFC, Burger King та інші. У США мережі фаст-фуду прибирають зі страв цибулю після серії отруєнь у McDonald’s

У США мережі фаст-фуду почали масово вилучати зі своїх страв свіжу цибулю, після того, як вона стала ймовірним джерелом спалаху кишкової палички у ресторанах McDonald's.

Тоді у закладах мережі отруїлися близько 50 людей, одна людина померла.

Restaurant Brands International, материнська компанія мережі Burger King, а також Yum Brands заявили, що прибирають свіжу цибулю з меню, передає Reuters.

За словами представника мережі, приблизно 5% ресторанів Burger King вже вилучили цибулю зі страв.

До цього McDonald's повідомив, що постачальником нарізаної цибулі була компанія Taylor Farms, і цю цибулю вже вилучили з ресторанів. Декілька партій продукту було відкликано.

З’ясувалося, що у 5% ресторанів Burger King також отримують постачання від Taylor Farms, але представник компанії зазначив, що Burger King ще не отримав жодних повідомлень від органів охорони здоров’я і жодних випадків захворювання в їх мережі не було зафіксовано.

Компанія Yum, що управляє мережами KFC, Pizza Hut і Taco Bell, заявила, що вилучає цибулю "із зайвої обережності".

Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) напередодні підтвердило, що постачальником для постраждалих ресторанів McDonald's є саме Taylor Farms і що компанія розпочала добровільне відкликання.

Жовта цибуля була продана іншим клієнтам сфери громадського харчування. Клієнти, які отримали відкликану цибулю, були безпосередньо проінформовані про відкликання, — заявив представник FDA.

Дистриб'ютори продуктів харчування, зокрема US Foods та Sysco Corp, також повідомили клієнтів про відкликання.

Читайте також: Акції McDonald’s обвалились на тлі масового отруєння чизбургерами в США

Американський регулятор охорони здоров’я додав, що працює над тим, щоб з’ясувати, чи саме цибуля є джерелом цього спалаху, як заявляло Міністерство сільського господарства США.