Цікаве за тиждень (27 жовтня). Вихід Auchan з рф, зростання Індексу самопочуття ритейлу (RWBI) та інше

Українська Рада Торгових Центрів зібрала найцікавіші новини ТРЦ, комерційної нерухомості, девелопменту та ритейлу за тиждень, з 21 по 27 жовтня.

Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) у вересні 2024 року зріс

Попри тенденцію до зниження відвідуваності ТЦ у порівнянні з серпнем, Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) у вересні 2024 року підвищився на 0,2 пункти та становив 29,6 пунктів. Це сталось завдяки помірному зростанню заповнюваності ТЦ та орендних ставок на вакантні лоти.

Значення RWBI рік тому, у вересні 2023 р., становило 28,9 пунктів.



Якщо графік не відображається, будь-ласка вимкніть додаток з блокування реклами.

LC Waikiki зафіксували різкий стрибок продажів на тлі похолодання

Різке похолодання у середині жовтня спричинило чималий сплеск продажів у мережі магазинів одягу LC Waikiki - +40% тиждень до тижня. Особливо цікавими були рекордні продажі ритейлера в Харкові, де приріст становив понад +50%.

Про це у ексклюзивному коментарі УРТЦ розповів генеральний директор LC Waikiki в Україні Олексій Гришко.

У Харкові LC Waikiki мали найбільших приріст продажів серед усіх українських міст. Це Олексій Гришко пояснює декількома факторами. По-перше, минулого тижня (14-20 жовтня) у місті було оголошено значно меншу кількість повітряних тривог, що позитивно вплинуло на кількість робочого часу ритейлерів.

Також наростити продажі допоміг особливий новий проєкт ритейлера у харківському ТРЦ Nikolsky, детальніше про це - в матеріалі.

Auchan врешті йде з російського ринку через тиск санкцій

Французька мережа гіпермаркетів Auchan готується залишити російський ринок після 20 років роботи в країні-агресорці та майже трьох років з початку повномасштабної війни. В Україні компанія залишається, також відомо про плани піти з ринку Угорщини.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, ритейлер уже відібрав двох потенційних покупців і наразі на фінальній стадії переговорів з одним із місцевих покупців.

Станом на зараз мережа Auchan у росії налічує 230 магазинів, остаточне рішення про продаж бізнесу залежатиме від схвалення російської влади.

За два роки мережа отримала близько десяти пропозицій викупити бізнес, перш ніж зупинилася на двох із них.

Загальна площа запланованих ТРЦ від “Епіцентру” понад 470 тис. кв. м

Загальна площа запланованих до будівництва ТРЦ мережі “Епіцентр” на найближчі роки становить 473 тис. кв. м.

Про це розповів заступник гендиректора ТОВ "Епіцентр К" Сергій Усиченко.

Компанія заснувала "Епіцентр Девелопмент" - новий концепт наших маркетів. Він розвиватиме повноцінні ТРЦ, яких ще не було в Україні. Вони включатимуть як "Епіцентр", так і Epiland - наші сімейні парки, - розповів заступник гендиректора ТОВ "Епіцентр К" Сергій Усиченко під час XXII Ukrainian CFO Forum у Києві в четвер.

Він нагадав, що у Чабанах на Київщині вже відкрито першу чергу ТРЦ “Епіцентру” і незабаром буде запущено другу чергу з повноцінним розважальним центром. Аналогічні ТРЦ очікуються до введення в експлуатацію у Бучі та Львові.

Швидкість реалізації планів компанії залежить від темпів нарощування фінансування.

Відповідального за знищення ТЦ “Амстор” пілота знайшли мертвим в рф

На території рф ліквідовано воєнного злочинця, пілота Дмітрія Голєнкова, що причетний зокрема до удару по ТЦ “Амстор” у Кременчуці.

Його труп знайшли вранці 20 жовтня 2024 року у яблуневому саду села Супонєво під Брянском, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Читайте також: “Очікування тривожні”. Як українські ТРЦ зустрінуть зиму 2024/2025 і чи готові вони до відключень

Голєнков ― пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС рф (в/ч 33310), який базується на аеродромі «Шайковка» та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3. Він обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

Також вбитий пілот відповідальний за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 людей, зокрема шестеро дітей.