Авіакомпанія “Нової пошти” отримала дозвіл на польоти до Києва та Львова

Авіакомпанія "Супернова Ейрлайнз", що належить групі компаній NOVA, отримала права на експлуатацію повітряних ліній Львів – Прага та Київ –Прага з частотою 7 рейсів на тиждень для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень.

Про це свідчить наказ №789 Державної Авіаційної Служби України №789 від 21.10.2024.

У ньому зазначається, що управлінню авіаційних перевезень доручено направити ТОВ "Супернова Ейрлайнз" повідомлення про рішення про видачу прав на експлуатацію повітряних ліній та оформлення відповідних документів про права на експлуатацію повітряних ліній.

Відповідна інформація для оформлення призначень направлена до Міністерства закордонних справ України.

Крім цього, Supernova Airlines отримала дозвіл Агентства з авіаційної безпеки ЄС на здійснення комерційних рейсів в небі Європи.

У “Новій пошті” пояснили, що їхня авіакомпанія отримала цей технічний дозвіл для того, щоб мати змогу літати одразу після того, як в Україні відкриють повітряний простір.

Нещодавно власний літак Боїнг 737-800SF Supernova Airlines виконав перший політ під прапором України та з українськими реєстраційними знаками UR-NPA.

Читайте також: Авіакомпанія “Нової пошти” здійснила перший рейс на власному літаку

*Довідка. Supernova Airlines - дочірня компанія групи компаній NOVA, яка має забезпечувати швидку доставку пошти, електронної комерції та вантажів магістральними маршрутами до та з України. Фірма була створена нещодавно і отримала український сертифікат експлуатанта 6 січня 2023 року.