У “Дії” з’явився сканер для перевірки товарів на приналежність до “Національного кешбеку”

У застосунку державних послуг “Дія” додали новий інструмент для кращої роботи сервісу “Національний кешбек”.

Це сканер штрихкодів, який дозволить перевіряти, чи нараховуватиметься кешбек за купівлю конкретного товару, повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Тепер з Дією можете наперед дізнатися, чи нараховується кешбек за товар. Не потрібно уточнювати у касирів супермаркету чи шукати позначку на упаковці, - розповів Федоров.

Для цього треба відкрити “Дію”, увімкнути сканер, навести його на штрихкод, після цього застосунок видасть інформацію про те, чи підпадає цей продукт програму. Якщо так — отримаєте кешбек, якщо ні — "Дія" сповістить про це.

Що таке "Національний кешбек"?

Нагадаємо, 20 серпня Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання "Національного кешбеку", згідно з яким українці зможуть отримати компенсацію 10% вартості за товари вітчизняного виробництва.

Програма запрацювала з 2 вересня 2024 року, а на початку жовтня було закінчено її тестування. Кешбек нараховується при оплаті карткою в магазині, що долучився до програми, та придбали товар, який виробник подав до програми.

Читайте також: Питання не до ритейлу. Чому магазини не можуть самостійно позначати товари “Національного кешбеку”

Максимальний обсяг кешбеку - 3 тис. грн/місяць, кошти можна витратити до 20-го числа наступного місяця на медичні та комунальні послуги, спорт, кіно, квитки на поїзд, донати ЗСУ або купити військові облігації.