Відкриє для України Amazon. “Укрпошта” готує угоду з поштовою службою США

Національний поштовий оператор АТ "Укрпошта" планує укласти угоду із поштовою службою США USPS. Це дозволить доставляти в Україну товари з американського Amazon та інших міжнародних маркетплейсів.

Про це в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна” розповів гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

Я щойно повернувся із США і можу запевнити: ми проводимо досить активні перемовини з USPS. Тільки-но нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України, - каже Смілянський.

По дрібних пакетах “Укрпошта” вже досягла домовленості з USPS, щодо посилок, Смілянський розраховує досягти результату до 1 січня 2025 року.

За словами гендиректора, ідеально було б укласти цю угоду в листопаді цього року, щоб технічно підготуватися до запуску у 2025-му.

Підписання угоди з USPS відкриє для України не лише легендарний Amazon, а й інші маркетплейси, поки що не доступні в нашому регіоні. Які саме це можуть бути майданчики Смілянський не уточнив.

Читайте також: “Нова пошта” підвищила тарифи на доставку посилок

Чому ми шукаємо таких потужних партнерів і працюємо над угодами в інших країнах? Тому що, тільки-но вони стають нашими партнерами, одразу можна йти до найбільших маркетплейсів в їх країнах і говорити з ними про чудові можливості нарощувати обсяги продажів, відправляючи товари до України з "Укрпоштою", - резюмував гендиректор компанії.