Співзасновниця “Епіцентру” Галина Герега отримала понад 50% голосів у польській мережі Intersport

Співзасновниця ТОВ "Епіцентр К" Галина Герега отримала понад 50% голосів у компанії Intersport Polska SA, що розвиває мережу однойменних магазинів у Польщі. Це вдалося зробити побічно - через компанії "Епіцентр К" і Paravita Holding Limited.

За повідомленням Варшавської фондової біржі, це сталося в рамках закритої підписки на акції Intersport Polska серії J, при цьому частка "Епіцентр К" у загальній кількості голосів перевищила 10%.

Оплачений статутний капітал польського ритейлера становить 8 млн 274,49 тис. польських злотих. Під час підписки одній компанії було продано 12 млн 655,468 тис. акцій за ціною 1,0471 злотих за акцію (0,27 доларів за акцію).

Нагадаємо, Галина Герега отримала 51,3% в акціонерному капіталі Intersport Polska наприкінці 2023 року в межах інвестиційної угоди, укладеної компанією з "Епіцентр К" і Paravita Holding. Однак тоді частка її голосів не дотянула до 50% і становила 49,94%, тепер же співзасновниця матиме вирішальний голос у акціонерному товаристві.

*Довідка

Інвестиційну угоду з "Епіцентр К" і Paravita Holding, який в Україні також оперує магазинами під торговою маркою Intersport, було укладено 19 квітня 2023 року. 

Згідно з нею, “Епіцентр” мав інвестувати у розвиток польської мережі близько 10 млн євро, які мали б використати для відкриття нових і модернізації наявних магазинів.

Вже 17 листопада керуючий та комерційний директори підрозділу "Інтерспорт Україна" (Intersport Ukraina) Юлія Максименко та Айварс Бунде увійшли до наглядової ради компанії Intersport Polska.

За словами Гереги, польський ритейлер працював у збиток, не мав стратегічних інвесторів, тоді як українські Intersport мали високі показники розвитку.

Читайте також: “Епіцентр” відкрив свій перший ТРЦ в Чабанах – деталі

У 2023/24 фінансовому році (завершився 31 березня 2024 року) виручка Intersport Polska скоротилася на 21% - до PLN189,1 млн, а чистий збиток зріс до PLN39,6 млн з PLN13,1 млн роком раніше.

"Інтерфакс-Україна"