Компанія RDA та мережа Reima домовились про аутсорс відділу розвитку

Консалтингова компанія Retail & Development Advisor (RDA) буде супроводжувати мережу магазинів дитячого одягу Reima в питаннях оренди та відкриття нових магазинів.

Як розповіла маркетинг-директорка Reima в Україні Вікторія-Марія Баришнікова, компанія прийняла рішення про аутсорс відділу розвитку з цілої низки причин, але основна - це великий досвід та експертиза компанії RDA на ринку торговельної нерухомості.

Компанія-Rda-та-мережа-Reima-домовились-про-аутсорс-відділу-розвитку-2

“Домовитись про взаємовигідні умови з орендодавцями самостійно іноді доволі важко: не вистачає знань про «внутрішню» кухню, плани розвитку, навичок перемовин, інколи банально часу. Тож ми вирішили делегувати це професіоналам. Належні, взаємовигідні відносини з торговими центрами - це важливий актив, який вносить бодай якусь стабільність в наш бізнес, і ми хочемо їх посилити, як і нашу внутрішню експертизу”, - зазначає маркетинг-директорка Reima в Україні.

За її словами, на піку розвитку мережа компанії об’єднувала 18 магазинів, а зараз налічує 15 діючих торгових точок у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові. У серпні цього року ритейлер відкрив за сприяння компанії RDA новий магазин у львівському ТРЦ Victoria Gardens, а за сприятливих обставин планує запустити додаткові локації в західних регіонах країни в наступному році.

“Але глобальний план - розвивати вже існуючі магазини: робити реновації, покращувати асортимент та сервіс, щоб наші клієнти могли оперативно та із задоволенням знайти у нас все необхідне. Можливо, доведеться закриватися в менш успішних місцях і пробувати щось нове. Адже в нинішній складний час навіть щоб зберігати свої позиції потрібно працювати краще, швидше та ефективніше”, - додає Вікторія-Марія Баришнікова.

Компанія-Rda-та-мережа-Reima-домовились-про-аутсорс-відділу-розвитку-4
Компанія-Rda-та-мережа-Reima-домовились-про-аутсорс-відділу-розвитку-3

В Retail & Development Advisor підкреслюють, що в співпраці з брендом Reima компанія візьме на себе всі обовʼязки відділу розвитку. В тому числі комунікації стосовно оренди, переговори, документообіг тощо.

“RDA стала першою консалтинговою компанією на українському ринку, яка запропонувала аутсорс відділу розвитку і ми вже бачимо зацікавленість до цієї послуги з боку інших гравців роздрібної торгівлі. Аутсорс дозволить ритейлерам отримати доступ до експертних знань, знизити витрати, покращити операційну ефективність та забезпечити зростання бізнесу. RDA вже багато років працює на українському ринку, тож має глибоке розуміння процесів, трендів та змін. При цьому замовнику не потрібно утримувати штат спеціалістів, вчити їх і розвивати. Адже в особі RDA компанія отримує не просто менеджера, а цілу команду висококласних спеціалістів та досвідчених переговорників”, - запевняє СЕО RDA Андрій Лотоцький.

На його думку, передаючи функції розвитку на аутсорс, торгові мережі можуть набагато більш ефективніше зосереджуватись на основній діяльності: продажах, управлінні магазинами та взаємодії з клієнтами. А в результаті - бути більш конкурентними та успішними в бізнесі.

Читайте також: Компанія Retail&Development Advisor стала членом Української Ради Торгових Центрів

*Довідка

Retail & Development Advisor - українська консалтингова компанія, що надає повний комплекс послуг у сфері торгової та офісної нерухомості. Пропонує послуги розробки архітектурної концепції, брокериджу, управління нерухомістю, аутсорсингу відділу розвитку/оренди ТЦ, аналітики ринку тощо. В 2023 році компанія в черговий раз була визнана кращим консультантом з торговельної нерухомості в Україні, ставши переможцем престижної всеукраїнської премії RAU Awards-2023.