Цікаве за тиждень (29 вересня). Майбутній ТРЦ у Запоріжжі, нова франшиза співзасновниці “Галя Балувана” та інше

Українська Рада Торгових Центрів зібрала найцікавіші новини ТРЦ, комерційної нерухомості, девелопменту та ритейлу за тиждень, з 23 по 29 вересня.

Компанія Retail&Development Advisor стала членом Української Ради Торгових Центрів

Retail&Development Advisor (RDA) - одна з найбільших консалтингових компаній у галузі ритейлу та комерційної нерухомості, що вже 11 років працює на українському ринку.

Партнерами компанії є такі відомі міжнародні бренди, як Adidas, Vodafone, Jack Wolfskin, JYSK, Metro, New Yorker, LC Waikiki, Colin’s, ROY ROBSON, та лідери національного ритейлу, зокрема Rozetka, АТБ, EVA, Алло, КОЛО, Укрзолото, Золотий Вік, Prostor, Люксоптика, Eldorado, Intertop та інші. RDA надає повний комплекс послуг у сфері торговельної та офісної нерухомості.

Українська Рада Торгових Центрів (УРТЦ) є некомерційною організацією, яка об'єднує ключових учасників ринку торговельної нерухомості: власників і девелоперів торгових центрів, а також компанії, пов'язані з будівництвом і обслуговуванням ТРЦ.

“Ощадбанк” спробує вдруге продати ТРЦ “Атмосфера” та готель Ramada Encore Kyiv у столиці

"Ощадбанк" вдруге виставив на торги ТРЦ "Атмосфера" та готель Ramada Encore Kyiv у столиці, а також права грошової вимоги до ТОВ "Компанія "Нітеко" загальною вартістю 1,018 млрд грн.

Загалом до лоту входять: об’єкти нерухомості за адресою Столичне шосе, 103: адміністративно-готельний комплекс площею 39,6 тис. кв. м (готель Ramada Encore Kyiv), дворівневий паркінг, ТРЦ "Атмосфера" з паркінгом загальною площею 48,5 тис. кв. м, а також право вимоги за боргами ТОВ "Компанія "Нітеко".

Електронні торги заплановано на 18 жовтня 2024 року, гарантійний внесок становить 50 млн 905 тис. 257 грн. Перший аукціон “Ощадбанк” намагався провести у березні 2024 року, він також включав 11 земельних ділянок у Козині, однак тоді лот не був реалізований.

Співзасновниця “Галя Балувана” та Wesoła Pani запускає нову франшизу сімейного кафе

Співзасновниця мереж "Галя Балувана" та Wesoła Pani Алла Теліга презентувала концепцію нової франшизи.

Нею стане сімейне кафе, що спеціалізується на приготуванні чебуреків, - “Ціберек”, перший заклад вже незабаром відкриють у Луцьку, розповіли УРТЦ в пресслужбі компані.

Меню закладу розробляли Алла Теліга, авторка всіх рецептів мережі "Галя Балувана", та відомий шеф-кухар Владислав Цимбалюк — фіналіст Мастер Шеф Професіонали-3 та Топ-7 Мастер Шеф Битва Сезонів.

Також у компанії поділилися візуалізаціюєю майбутнього проєкту.

Польська компанія побудує новий ТРЦ у Запоріжжі

Польська компанія Unibep SA планує побудувати торговельно-розважальний центр у Запоріжжі.

Про це заявив Лєшек Голамбецький, президент правління Unibep SA.

У нас також є домовленість з інвестором про будівництво ТРЦ у Запоріжжі, але зі зрозумілих причин він не буде завершений найближчим часом. Ми не припинили свою діяльність в Україні, у нас залишається представництво у Львові, – каже президент правління Unibep SA.

*Примітка. Йдеться про майбутній ТРЦ Khortitsa mall, девелопером якого є українська компанія Budhouse Group.

Окрім ТРЦ, компанія розглядає можливість будівництва готелів, офісних будівель та енергетичних об’єктів.

Novus проведе лістинг забезпечених корпоративних облігацій на 400 млн грн

Мережа супермаркетів Novus готується вперше в Україні випустити номіновані в гривні облігації із нерухомістю в заставі, загальною сумою 400 млн грн.

Первинне розміщення розпочали приблизно 26 вересня, інвестори зможуть придбати облігації спочатку серед афілійованих осіб, а згодом – через відкритий ринок.

Читайте також: Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) у серпні 2024 суттєво зріс на тлі пожвавлення ринку

У випадку з новими облігаціями, вони забезпечені активом, що має цінність – нерухомістю, яка закладена в заставу. Активом управляє юридична компанія Integrites, яка виступає адміністратором та іпотекотримачем.

Застава включає торгові об'єкти ритейлера, які до того ж застраховані, тож якщо з ними щось трапляється, компанія Novus зобов'язується замінити їх, аби забезпечити ціну застави, на 10% вищу за обсяг випуску.