Мережа Vivat запускає збір книжок для відновлення Холодногірської бібліотеки Харкова

Харківська мережа книгарень Vivat 30 вересня запускає зі збору книжок для Холодногірської бібліотеки Харкова, яка зазнала значних втрат.

Метою збору є відновлення фондів бібліотеки. Раніше вони на 80% складалися з російськомовних видань, що підлягають списанню згідно з новими вимогами.

Крім того, в червні 2023 року бібліотека постраждала через затоплення, багато книжок були знищені або серйозно пошкоджені.

У Vivat зазначають, що Холодногірська бібліотека обслуговує дорослу аудиторію, тож найбільше потрібні книжки у жанрах детективу, трилеру, романтичної комедії, класики та фентезі.

Акція зі збору книжок триває з 30 вересня до 13 жовтня 2024 року у всіх книгарнях Vivat. Книжки також можна приносити до харківської кав'ярні ЛяТюШо.

Розвиток книгарень під час війни

Раніше ми розповідали, що мережа книгарень “КнигоЛенд” відкриває новий магазин у Києві. Точка запрацює у жовтні і стане найбільшою книгарнею компанії.

Як повідомляють у пресслужбі “КнигоЛенду”, крамниця буде розташована за адресою вулиця Жилянська 5/60, біля метро Олімпійська.

Читайте також: У Празі відкрилася перша українська книгарня “Вуса Шевченка” (фото)

Нова книгарня матиме три поверхи, балкони, де можна буде провести час, а також сцени для презентацій. Площа магазину - 500 квадратних метрів, там можна буде випити кави та вина.

Дизайн у книжкового також буде особливим, мережа поділилася кількома візуалізаціями майбутнього простору.