Нарахування “Національного кешбеку” зросли майже у вісім разів за тиждень

Обсяг коштів, нарахованих за програмою “Національний кешбек”, сягнув 23,6 млн грн для 663 тис. зареєстрованих користувачів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки. Зазначається, що тиждень тому було зафіксовано 177 тис. учасників програми, яким загалом нараховано лише 2,9 млн грн.

Частина банків-партнерів уже налаштували передачу даних про транзакції. Це дало змогу обрахувати та відобразити в "Дії" кешбек за покупки їхніх клієнтів за період з 2 по 22 вересня. Це хороший привід зробити нові покупки українських товарів і побачити, як швидко відобразиться кешбек. Для низки банків тестування систем ще тривають, - каже перша віцепрем'єр-міністерка - міністерка економіки України Юлії Свириденко.

Станом на 23 вересня до "Національного кешбеку" вже долучилися близько 1,5 млн українців, які відкрили в банках 1,65 млн спеціальних карток. В “Дії” картки для виплат кешбеку зареєстрували 812 тис. громадян.

Наразі кешбек уже нараховується на 203 тис. українських товарів від 1137 вітчизняних виробників, з початку вересня програма все ще тестується в бета-версії.

Що таке "Національний кешбек"?

Нагадаємо, 20 серпня Кабінет Міністрів України затвердив порядок надання "Національного кешбеку", згідно з яким українці зможуть отримати компенсацію 10% вартості за товари вітчизняного виробництва.

У тестовому режимі програма запрацювала з 2 вересня 2024 року, кешбек нараховується при оплаті карткою в магазині, що долучився до програми, та придбали товар, який виробник подав до програми.

Читайте також: В Україні запрацювали адаптовані до вимог ЄС правила реєстрації торговельних марок

Максимальний обсяг кешбеку - 3 тис. грн/місяць, кошти можна витратити до 20-го числа наступного місяця на медичні та комунальні послуги, спорт, кіно, квитки на поїзд, донати ЗСУ або купити військові облігації.