Попри заборону експорту. Російські ритейлери анонсували продажі нового iPhone 16

Російські ритейлери запустили попередні продажі останнього iPhone 16 від Apple, незважаючи на експортну заборону техногіганта.

За даними Reuters, споживачі в країні-агресорці вже можуть замовити смартфони, ціна яких на сотні доларів перевищує вартість в США.

Одразу дві провідні мережі електроніки в рф - M.Video-Eldorado та мобільний оператор МТС, анонсували перші продажі iPhone 16 в країні.

У M.Video ціни на iPhone 16 стартуватимуть від 1 225 доларів за модель зі 128 ГБ пам'яті, що на 400 доларів дорожче, ніж ціна в США. Попереднє замовлення на iPhone Pro Max з 1 ТБ пам'яті в росії можна зробити за 2 710 доларів, порівняно з 1 599 доларами на офіційному сайті. Доставку смартфонів мережа обіцяє почати вже з наступного тижня.

Ціни МТС ще вищі, до того ж оператор вимагає передоплату орієнтовно в 270 доларів за попереднє замовлення. Старт офлайнових продажів очікується найближчим часом.

Яким саме шляхом контрафактні iPhone потраплять в россію, Reuters не змогло з’ясувати.

*Довідка

Американська корпорація Apple призупинила продажі у росії ще в березні 2022 року, тобто одразу після початку повномасштабної війни.

Читайте також: Світовий виробник Unilever виходить з ринку росії

Також компанія припинила роботу таких сервісів, як Apple Pay у країні-агресорці, а інші західні санкції також були спрямовані на обмеження експорту технологій до росії.