Цікаве за тиждень (22 вересня). Друге життя ТЦ “Покровський”, зростання показників ритейлу та інше

Українська Рада Торгових Центрів зібрала найцікавіші новини ТРЦ, комерційної нерухомості, девелопменту та ритейлу за тиждень, з 16 по 22 вересня.

Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) у серпні 2024 суттєво зріс

Старт сезону ритейлу в Україні минулого місяця супроводжувався покращенням всіх основних показників ринку: відвідуваності ТЦ, їх заповнюваності та рівня орендних ставок на ваканті лоти. Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) в серпні 2024 року підвищився на 0,9 пункти та становив 29,4 пункти.

Значення RWBI рік тому, в серпні 2023-го, становило 27,7 пунктів.

Графік з показниками Індексу самопочуття ритейлу за останні роки можна в нашому матеріалі.

ТЦ “Покровський” у Рівному перезапускається з новими “якорями”

У Рівному перезапуститься ТЦ “Покровський” з новими якірними орендарями, якими стануть fashion-бренд Sinsay та продуктовий магазин Thrash!Траш!.

Про це повідомляє прес-служба консалтингової компанії Retail & Development Advisor (RDA), яка виступає ексклюзивним брокером ТЦ "Покровський".

"Покровський" - двоповерховий ТЦ, розташований на вулиці Княгині Ольги, 1, був закритий ще в 2022 році. Новим девелопером проєкту стала компанія Rentos Group. Наразі вона проводить реновацію об’єкту та готується поновити роботу об’єкту з новими топовими орендарями.

Основними “якорями” оновленого ТЦ виступлять fashion-бренд Sinsay польської групи LPP та продуктовий дискаунтер Thrash!Траш! холдингу Fozzy Group. Продовольчий магазин розташується на першому поверсі ТЦ та займатиме 420 кв. м площі, тоді як ритейлер одягу займе весь другий поверх площею 724 кв. м.

Верховний суд остаточно заборонив будівництво ТРЦ на озері Вирлиця в Києві

Касаційний господарський суд Верховного Суду України у вівторок, 17 вересня, ухвалив рішення щодо незаконності виділення Київською міською радою 2005 року приватному забудовнику 20 га на озері Вирлиця в Дарницькому районі Києва під будівництво ТРЦ.

Землю під будівництво торговельного центру Київська міська рада виділила у 2005 році, втім, це загрожувало частковим знищенням охоронних земель.

КЕКЦ разом із Київською міською прокуратурою виграли Верховний (Касаційний господарський) суд України проти Київради та забудовників і фірми "Мрія-Інвест”.

Детальніше про історію скандальної ділянки у столиці, читайте в матеріалі.

Закриття фабрик у Бангладеші вплинуть на глобальні постачання одягу

У Бангладеш минулого тижня почалися масові закриття текстильних фабрик поблизу Дакки.

Йдеться принаймні про 219 підприємств з пошиття одягу, які вже припинили роботу. У зв’язку з цим експерти прогнозують найближчим часом перебої з постачанням на глобальному ринку.

Як повідомляють місцеві джерела, усе почалося з трудових конфліктів. При цьому замість робітничих страйків працівники багатьох швейних фабрик просто розгромили виробничі цехи.

До текстильної фабрики Big Boss Corp спочатку блокували під’їзні шляхи, а потім підприємство підпалили.

На думку аналітиків, дуже малоймовірно, що найближчим часом виробництво вдасться відновити до попередніх рівнів.

За словами віце-президента Бангладешської асоціації виробників і експортерів одягу (BGMEA) Шамса Махмуда, заворушення завдають значних збитків галузі.

Ритейлерам доведеться задовольняти попит на знижки та акції

З початком повномасштабної війни ринок електронної комерції пережив рекордне падіння, яке підкосило багатьох гравців. Втім, багатьом українським компаніям вдалося встояти та навіть наростити оберти.

Читайте також: Ринок орієнтується на кандидатів. Як ритейлерам боротися з кадровою кризою? (досвід VARUS)

Ольга Румянцева, Chief Marketing Officer MAUDAU у ексклюзивному коментарі Українській Раді Торгових Центрів розповіла про злети і падіння ринку e-commerce, зміну споживчого попиту та новий етап розвитку MAUDAU.