Гендиректор Nike подав у відставку. На його місце повернеться колишній очільник бренду

Американський спортивний бренд Nike оголосив про повернення Елліотта Гілла на посаду президента та головного виконавчого директора компанії з 14 жовтня 2024 року.

Гілл також стане директором ради директорів Nike, Inc. і членом виконавчого комітету, до цього нинішній генеральний директор Джон Донах’ю неочікувано повідомив, що залишає свою посаду.

Я радий вітати Елліотта з поверненням у Nike. Враховуючи наші потреби на майбутнє, минулі показники бізнесу, а також після ретельного процесу успадкування правління дійшло висновку, що очевидний глобальний досвід Елліотта, його стиль керівництва та глибоке розуміння нашої галузі та партнерів у поєднанні з його пристрастю до спорту , наші бренди, продукти, споживачі, спортсмени та співробітники роблять його тією людиною, яка очолить наступний етап розвитку Nike, — сказав Марк Паркер, виконавчий голова Nike, Inc.

Правління та Джон Донах'ю вирішили, що він піде у відставку з 13 жовтня, однак залишиться радником компанії, щоб забезпечити плавний перехід до 31 січня 2025 року.

Елліотт Гілл пропрацював у бренді 32 роки, але пішов на пенсію у 2020-му. Зараз він має намір повернутися, щоб привести справи марки до ладу.

Протягом своєї кар’єри в Nike Хілл обіймав керівні посади в Європі та Північній Америці та відповідав за розвиток бізнесу, а перед виходом на пенсію був президентом відділу споживачів і ринку, керуючи всіма комерційними та маркетинговими операціями для Nike і Jordan, включаючи прибутки та збитки в чотирьох регіонах компанії.

Читайте також: Суди за “смужки”. Adidas програв справу про товарний знак проти Thom Browne

Nike завжди була невід'ємною частиною того, ким я є, і я готовий допомогти привести його до ще яскравішого майбутнього. Протягом 32 років я мав привілей працювати з найкращими в галузі, допомагаючи перетворити нашу компанію в чарівне місце, яким вона є сьогодні, – сказав Елліотт Хілл. Я дуже хочу відновити зв’язок із багатьма співробітниками та надійними партнерами, з якими я працював протягом багатьох років, і так само радий побудувати нові, ефективні відносини, які рухатимуть нас вперед.

Across Magazine