Поліція пропонує встановити у черкаських ТРЦ камери спостереження – деталі

Поліція Черкаської області пропонує встановити у ТРЦ міста камери спостереження, зокрема з можливістю розпізнавання обличчя.

Таку пропозицію поліцейські внесли задля підвищення безпеки та постійного моніторингу в реальному часі в торговельному комплексі.

У ГУНП в Черкаській області розповіли, що матеріали з камер відеонагляду активно використовуються в роботі підрозділів карного розшуку, слідства, превентивної діяльності та патрульної поліції.

Як очікуваний результат подальшого впровадження системи відеоаналітики — це здійснення заходів, спрямованих на попередження та розкриття кримінальних правопорушень, підвищення рівня безпеки та поінформованості персоналу торговельного центру, збір доказової бази за скоєними правопорушеннями, наприклад документування фактів крадіжок. Покращення стану реагування на злочини, які вчиняються в умовах реального часу. Відстеження підозрілої поведінки, яка може призвести до злочинних дій, конфліктних ситуацій, відпрацювання повідомлень про замінування, розшуку зниклих громадян, у тому числі дітей, — підкреслила начальник відділу кримінального аналізу Людмила Щербакова.

66e43c77562c9383446359 | 1

Читайте також: Гетманцев: Верховна Рада працює над скасуванням пільг для посилок з-за кордону

Наявність камер відеофіксації допомагає правоохоронцям розкривати злочини "по гарячих слідах". Особливо допомагають камери з розпізнавання номерних знаків та розпізнавання обличчя.