Найбільші продуктові мережі підтвердили участь у програмі “Національний кешбек” – перелік

Найбільші продуктові ритейлери України підтвердили приєднання до програми “Національний кешбек”.

Як розповіла виконавча директорка Ukrainian Food Retail Alliance (UFRA) Наталія Петрівська, станом на початок вересня до ініціативи офіційно приєднаються "АТБ-маркет", "Сільпо", Novus, Varus та "Auchan Україна".

Ритейлери вважають, що окрім підтримки українських товарів, програма допоможе виділити прозорих гравців ринку роздрібної торгівлі, адже для нарахування кешбеку продавець повинен видати покупцю фіскальний чек, – розповіла Петрівська в коментарі Forbes.

За словами виконавчої директорки UFRA, наразі тривають останні консультації з Мінекономіки та внутрішні технічні узгодження в торговельних мережах.

Про старт роботи програми “Національний кешбек” у своїх магазинах кожна мережа повідомить окремо.

Важливо, щоб у програмі зареєструвалися якомога більше виробників, адже від цього залежатиме, чи нарахується кешбек на їхній товар, – зазначила Петрівська.

Перелік виробників і товарів, які приєднаються до програми, поступово збільшуватиметься протягом вересня. Сам перелік товарів, на які поширюватиметься кешбек, буде опублікований на сайті "Зроблено в Україні".

Читайте також: Рада не підтримає ініціативу уряду про національний кешбек – заява

*Довідка. З 26 серпня українські виробники можуть подавати заявки на участь в програмі “Національний кешбек” через портал Дія, а з 28 числа стратувала реєстрація для ритейлерів. Для споживачів програма має запрацювати з 2 вересня, в рамках ініціативи покупцям надаватиметься 10% кешбек на будь-які споживчі товари українського виробництва за виключенням підакцизних товарів.

Forbes