Компанія-власник Temu втратила 55 млрд доларів капіталізації за один день

Акції компанії власника маркетплейса Temu PDD Holdings Inc зазнали найбільшого падіння в історії після попередження про неминуче зниження зростання доходів.

За даними Bloomberg, це демонструє виклики, з якими стикається PDD Holdings в умовах агресивної конкуренції з такими гігантами e-commerce, як ByteDance Ltd. та Alibaba Group.

Співзасновник Чен Лей заявив, що поточний темп розвитку компанії нестійкий, і конкуренція з боку TikTok ByteDance та інших лише зростатиме.

Через це цінні папери PDD в США обвалилися на 29%, що стало найгіршим результатом з часу IPO компанії у 2018 році і призвело до падіння капіталізації на 55 млрд доларів.

До цього компанія витрачала величезні ресурси на розвиток Temu для зміцнення своєї глобальної присутності, однак не публікує результатів закордонного підрозділу через зростаючу конкуренцію.

Чен Лей наголосив, що тепер ритейлеру потрібно інвестувати в підтримку торговців, адже конкуренти намагаються переманити їх.

Окрім зростаючої конкуренції, Temu стикається зі іншими регуляторними викликами, зокрема з боку ЄС, що розглядає обмеження на імпорт дешевих товарів.

Читайте також: Компанія-власник Aliexpress не виправдала очікувань аналітиків – причини

*Довідка. PDD повідомила про дохід у розмірі 97,1 млрд юанів ($13,6 млрд) за червневий квартал, що не досягло прогнозу в 100 млрд юанів. Чистий прибуток склав 32 млрд юанів, що перевищило очікування.