“Сільпо”, JYSK, Sinsay та інші. Яким буде відновлений ТРЦ “Жираф” в Ірпені

На початку повномасштабного вторгнення ТРЦ “Жираф” на Київщині було зруйновано на близько 90%. 

Об’єкт розташувався між Ірпенем та Бучею, майже на кордоні двох населених пунктів. Він не перебував під окупацією під час повномасштабного вторгнення, але опинився в сірій зоні, в самому епіцентрі бойових дій.

Відновлювати "Жираф" почали одразу після деокупації Ірпеня. Директор ТРЦ Сергій Гачков розповів “Інформатору”, як триває процес відбудови та яким буде оновлений торговельний центр.

Відбудова

Процес відбудови стартував у травні 2022 року із розборів завалів, які довелося розгрібати приблизно 5 місяців, до осені 2022-го. Згодом почалися монтажно-будівельні роботи.

Вже у листопаді 2022 року почалась відбудова другого поверху. Єдиним фондом, що виділив певну суму на відновлення "Жирафа", був американський фонд Uaid Fund (Ukraine-American Investment & Development Fund)

Я обходив всі можливі банки, жоден не зацікавився проєктом і не надав кошти. Намагався створити інвестиційний портфель, але марно. Всі фінансові витрати лягли на плечі власників ТРЦ. Вони продали все, що можна було продати, адже відбудовувати та відкривати треба і кошти десь брати треба, от і маємо, - каже Сергій Гачков.

Проєкт для оновленого "Жирафа" створювали повністю самостійно, сторонніх експертів не залучали.

image 2024 08 26 13 39 14 | 1

Оператори нового “Жирафу”

За словами директора, спочатку ТРЦ відкриється без розважальної зони, однак її планують відкрити в найближчому майбутньому.

Ключовими орендарями в оновленому "Жирафі" будуть: продуктовий супермаркет, магазин меблів та товарів для дому, магазин сучасного одягу, ювелірна крамниця, аптека та зоомагазин.

Відомо, що якорем стане мережа “Сільпо”, вже зараз ритейлер починає завозити все необхідне.

Також у оновленому “Жирафі” з’явиться польський бренд Sinsay. Про інші магазини спікер розповів, адже з ними ще тривають перемовини.

Рампа – це конструкція для завантаження. Від цієї колони до іншої буде склад, а далі вже JYSK. Дах вже добудований, але потрібно ще деякі корективи внести. З іншого боку буде магазин Comfy, – Сергій вказує рукою на інший кінець ТЦ і зазначає, що також тут на другому поверсі буде заклад харчування, –  Який саме, поки вам не скажу. Нехай це буде секрет.

Важливим аспектом при проєктуванні було забезпечення інклюзивності, зокрема для маломобільних груп населення.

Точної дати відкриття оновленого ТРЦ “Жираф” поки немає, за словами Сергія Гачкова, хотілося б відкритися в жовтні цього року, однак більш реальна дата - приблизно на Різдво.

Читайте також: Сезонний фактор та повітряні тривоги: Індекс самопочуття ритейлу (RWBI) в липні 2024 року знизився

У відбудову зруйнованого "Жирафа" було вкладено вже близько мільйона доларів. Цифра не кінцева, адже роботи тривають і підвести підсумки можна буде тільки після завершення всіх робіт і відкриття оновленого ТЦ. 

zhyraf5 | 2