ТРЦ Respublika Park наростив використання імпортної електроенергії до 88% – як змінилися витрати

Столичний ТРЦ Respublika Park значно знизив споживання української електроенергії завдяки переходу на імпортну з початку липня.

За даними адміністрації ТРЦ, у липні центр використав в своїй діяльності лише 12% української електроенергії, уся інша була імпортована.

Враховуючи, що об’єкт входить до п’ятірки найбільших споживачів електроенергії в Києві, таке зниження суттєво вплинуло на загальне навантаження на міську енергосистему.

Перехід на імпорт електроенергії — це стратегічне рішення, яке дозволило нам не лише оптимізувати витрати, але й зробити свій внесок у стабілізацію енергосистеми міста, — прокоментувала Юлія Щаслива, СЕО ТРЦ Respublika Park . "При цьому, ми змогли зберегти повну функціональність об’єкту, включаючи роботу кондиціонерів, парку розваг "Neopolis" та всіх магазинів.

Ріст витрат на електроенергію склав 9% порівняно з червнем, натомість якби ТРЦ продовжував працювати на генераторах, витрати були би приблизно на 11% вищими.

У Respublika Park відзначають, що зміна джерела енергопостачання позитивно вплинула і на роботу закладів харчування, спостерігається збільшення товарообігу фудкорту та ресторанів.

Читайте також: Протягом року в ТРЦ Respublika Park планують відкрити щонайменше 20 нових магазинів

Використання імпортованої електроенергії — це не лише про ефективність нашого ТРЦ. Це про відповідальність перед суспільством. Ми звільняємо потужності української енергосистеми, які можуть бути спрямовані на забезпечення життєво важливих об’єктів та потреб населення. Таким чином, ми робимо свій внесок у загальну енергетичну безпеку країни, — резюмувала Юлія Щаслива.

All Retail