Versace, Michael Kors та Jimmy Choo отримали збитки у першому кварталі 2024-го

Американський конгломерат Capri Holdings, до якого входять люксові бренди Michael Kors, Jimmy Choo та Versace, оприлюднив фінансовий звіт за перший квартал 2024 року.

За словами генерального директора Джона Айдола, компанія “розчарована результатами”, адже чистий збиток за перший фінансовий квартал склав 14 млн. доларів у порівнянні з прибутком у 48 млн. доларів роком раніше.

Виручка впала на 13,2% і досягла 1,07 млрд доларів порівняно з 1,23 млрд доларів за аналогічний період 2023 року.

Загалом ми розчаровані результатами першого фінансового кварталу 2024 року, оскільки на продуктивність продовжує впливати зниження споживчого попиту на предмети розкоші в усьому світі. Ми продовжуємо обережно керувати нашими операційними витратами та намагатись зберігати запаси на тлі складної ситуації у сфері роздрібної торгівлі.

Найгірші показники продемонстрував модний бренд Versace, виручка якого впала на 15,4% до 219 млн доларів, далі йде Michael Kors із показником -14,2% до 675 млн доларів, а у Jimmy Choo падіння на 5,5% до 173 млн доларів.

Скоригований прибуток склав лише 4 центи за акцію, тоді як аналітики очікували показник у 59 центрів.

Читайте також: Christian Dior знову реєструє свої бренди в росії

Попри важке становище, бренди групи продовжують залучати нових клієнтів, так, їхня кількість збільшилася на 12, 6 млн, що на 15% більше, ніж минулого року.

Trade Master