Цікаве за тиждень (11 серпня). Зростання кількості тривог, удар по супермаркету в Костянтинівці та інше

Українська Рада Торгових Центрів зібрала найцікавіші новини ТРЦ, комерційної нерухомості, девелопменту та ритейлу за тиждень, з 5 по 11 серпня.

Частка тривалості повітряних тривог зросла у липні 2024-го

Частка тривалості повітряних тривог під час роботи ТЦ в липні 2024 р. дещо підвищилась та склала 11,6%.

Це вище, ніж у червні 2024 р. (11,3%) та значно вище, аніж у липні 2023 р. (6,6%).

Цього місяця цей показник виявився рекордним для Харківській області (83,5%), попередній регіональний рекорд було зафіксовано також в Харківській області в травні 2024 р. (69,2%). В Харківській області найдовшу тривогу зафіксовано в липні 2024 року – вона тривала 50 годин 31 хвилину 18 секунд.

П’ятірка регіонів з найбільшою часткою повітряних тривог під час роботи ТЦ за місяць не змінилась та в липні 2024 р. виглядає наступним чином: Харківська обл. (83,5%), Донецька обл. (57,1%), Запорізька обл. (20,2%), Дніпропетровська обл. (19,3%), Полтавська обл. (14,4%).

В середньому по Україні час вимушеного простою через повітряні тривоги сягнув 81,7 робочих днів з початку повномасштабного вторгнення, а в липні 2024 р. – 4,1 робочих днів.

А детальну карту тривог дивіться в нашому матеріалі.

Окупанти вдарили ракетою по супермаркету в Костянтинівці

У п'ятницю, 9 серпня, російська армія нанесла цілеспрямований удар по супермаркету в Костянтинівці, Донецької області.

Сталося влучання в "Екомаркет", у той момент там могла перебувати велика кількість відвідувачів. За даними Донецької ОВА, ворог вдарив по супермаркету ракетою Х-38.

Окрім супермаркету, вщент зруйновано відділення "Нової пошти", на щастя, серед співробітників компанії ніхто не загинув.

Станом на 14:00 9 серпня у Костянтинівці було знайдено тіла 10 загиблих та десятки поранених, детальніше про удар та реакцію президента, читайте в матеріалі.

Компанія власників “Епіцентру” стане постачальником газу та електроенергії

Компанія "Епіцентр Дженерейшн" отримала ліцензії на постачання електроенергії та газу.

Відповідне рішення про видачу ліцензій Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг ухвалила на засіданні 7 серпня.

За даними YouControl, ТОВ "Епіцентр Дженерейшн" була створена 4 липня 2024 р. Керівником є Марина Дімітрова. Основним видом діяльності є торгівля електроенергією.

Кінцевими бенефіціарами компанії є Олександр та Галина Гереги, що також володіють мережею ТЦ "Епіцентр". Раніше компанія вийшла також на ринок девелопменту та у агросферу.

У Кривому Розі запрацював перший гіпермаркет FOZZY

У Кривому Розі 3 серпня відкрився новий гіпермаркет FOZZY за адресою Вечірній бульвар, 33. Площа магазину 6466 кв.м.

Це перший гіпермаркет мережі у цьому місті, повідомляють УРТЦ у прес-службі ритейлера.

Також у FOZZY працює сервіс доставки продуктів додому з гіпермаркету — замовити доставку можна на сайті fozzyshop.ua чи в мобільному застосунку ритейлера.

Мережа налічує 9 гіпермаркетів по Україні. FOZZY працюють у таких містах: Київ, Харків, Кременчук, Рівне, Дніпро. В Одесі та передмісті працює доставка продуктів. У торговельних залах гіпермаркетів FOZZY площею від 6 000 до 10 000 м2, в асортименті понад 50 000 найменувань різноманітних категорій товарів.

Заворушення у Бангладеш можуть вплинути на топових фешн-ритейлерів

Заворушення у Республіці Бангладеш можуть торкнутися найбільших світових ритейлерів одягу та взуття, від H&M до Zara.

Як повідомляє британська агенція Reuters, швейні фабрики у країні закрилися на невизначений термін, а на них відшивався одяг для багатьох компаній. Це може вплинути на затримки у поставках під час святкового сезону.

Читайте також: З початку року в Україні відкрилося втричі більше магазинів, ніж закрилося

Шведський мас-маркет гігант H&M працював приблизно з 1000 фабриками Бангладеш, а Zara, що входить до іспанської групи Inditex, мала в країні 12 виробничих кластерів.

Власник бренду Uniqlo – японська компанія Fast Fashion працює у 29 фабриках у Бангладеш. Також політична ситуація може вплинути на американську VF Corporation, що володіє Vans та The North Face, і має 49 фабрик у країні.

У виробника джинсового одягу Levi Strauss у країні налічується 33 об'єкти. Також в республіці виробляється одяг берндів Calvin Klein, Wrangler, Marks & Spencer, Hugo Boss та ін.