В Україні знешкодили агентурну групу фсб, яка готувала підпали ТРЦ у Євросоюзі

СБУ і Нацполіція знешкодили агентурну групу фсб, яка готувала підпали торговельних центрів у Євросоюзі.

Як повідомляє прес-служба СБУ, українським правоохоронцям вдалося запобігти серії терактів в Україні та ЄС.

У результаті спецоперації у різних регіонах нашої держави нейтралізовано агентурну групу фсб, яка готувала підпали у місцях масового перебування людей. Основними цілями ворога були торгові центри, автозаправні станції, аптеки та ринки в Україні, Польщі та країнах Балтії, - йдеться у повідомленні.

На Прикарпатті було затримано організатора ворожого осередку та його спільника, які діяли у складі злочинного угруповання, яке у свою чергу дистанційно координували кадрові співробітники спецслужби рф.

До складу злочинної групи входило 19 осіб, які були розосереджені по місцях проживання в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі.

photo 2024 07 25 09 05 27 2 | 1

Фігуранти за гроші вербували кандидатів на вчинення підпалів цивільних об’єктів, шукали потенційних виконавців через особисті зв’язки у кримінальних колах.

Для “відрядження” завербованих агентів за кордон, для них готували підроблені документи.

Після вчинення підпалів виконавці мали фільмувати загоряння об’єктів на камери власних телефонів для подальшого «звіту» до фсб. Медіафайли агресор планував використати для підготовки спеціальних інформаційних операцій, спрямованих на розхитування суспільно-політичної обстановки в Євросоюзі, - пояснили в СБУ.

Під час 37 обшуків у помешканнях, автомобілях та гаражних приміщеннях фігурантів вилучено зброю, техніку, банківські картки та великі суми готівки.

photo 2024 07 25 09 05 27 | 2

Читайте також: Український бренд потрапив у скандал через співпрацю зі спонсором війни PepsiCo

Наразі організатору агентурної групи фсб та його спільнику повідомлено про підозру (відповідно до вчинених злочинів) за такими статтями Кримінального кодексу України, серед них: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів). Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.