Європейські ритейлери активно тестують станції самовивозу

Класичні ритейлери та дискаунтери все частіше тестують так звані станції самовивозу.

Наразі мережа-дискаунтер Aldi наслідує приклад Rewe і запускає перші станції самовивозу в Німеччині. Мета полягає в тому, щоб перевірити роботу контейнерів для отримання товарів та отримати уявлення про зміни попиту клієнтів.

Клієнти можуть робити замовлення через додаток і забирати товари з контейнерів через один-п’ять днів. Доступ надається через QR-код.

Однак станції доступні лише в певні часові проміжки, а асортимент товарів менший, ніж асортимент у магазині. Контейнер довжиною близько семи метрів, шириною трьох метрів і висотою три з половиною метри охолоджується, тому також дозволяє зберігати свіжі та заморожені товари.

У конкурента Rewe покупці вже можуть замовляти онлайн у кожному другому магазині Rewe та отримувати свої покупки вже запакованими. Rewe також тестує контейнери для вивезення.

Станції є відгалуженням так званої системи Click & Collect. Ви замовляєте онлайн і забираєте товар пізніше. Це позбавляє від необхідності чекати на касі.

Читайте також: Аномальна спека збільшує трафік у ТРЦ через комфротне кондиціонування повітря

Втім, поки що жоден роздрібний торговець продуктами не використовує пункти самовивозу повноцінно. Компанії в один голос стверджують, що це тестові проекти, щоб отримати уявлення про зміни попиту клієнтів.

Across Magazine