Unilever скоротить тисячі робочих місць у Європі – причина

До кінця 2025 року британський виробник товарів повсякденного вжитку Unilever планує скоротити близько третини всіх офісів у Європі. Разом з цим тисячі людей можуть втратити роботу.

Як повідомляє The Financial Times, новий виконавчий директор компанії продовжує свій план щодо прискорення зростання гіганта у складних умовах.

До кінця наступного року в Європі буде скорочено 3200 посад, що є частиною "програми продуктивності" Unilever, вперше оголошеної в березні. Загалом вона передбачає звільнення 7500 людей в усьому світі.

Очікуваний чистий вплив на посади в Європі з цього моменту до кінця 2025 року коливається в діапазоні від 3000 до 3200 посад, — сказала Костянтина Трібу, головний спеціаліст відділу кадрів.

Скорочення стосуватимуться "головним чином офісних посад" і не включатимуть працівників підприємств.

Герман Соггеберг, голова Європейської робочої ради Unilever, сказав, що майже всі європейські офіси постраждають однаково, але особливо корпоративні центри в Лондоні та Роттердамі.

Працівники, що підпадають під скорочення висловили своє обурення під час загальної онлайн зустрічі.

Гайн Шумахер, який замінив Алана Йопа на посаді виконавчого директора Unilever рік тому, перебуває під тиском акціонерів, які вимагають, щоб він струснув компанію та прискорив зростання після років невиразної фінансової діяльності.

Аналітик Бруно Монтейн сказав, що більшість компаній у секторі споживчих товарів брали участь у програмах скорочення витрат, тому інвестори навряд чи помітять суттєві зміни. Однак розмір скорочень може спричинити збій саме тоді, коли компанія розпочала реставрацію.

Читайте також: Burberry готується звільнити сотні працівників – причина

Unilever завжди робив велику справу з моралі співробітників і того факту, що люди хочуть там працювати. Тож цей елемент їхньої цілеспрямованої компанії, ймовірно, деякий час буде страждати, — сказав він.