Глобальні поставки смартфонів відновлюються завдяки Samsung та Apple

Світові постачання смартфонів зросли на 6,5% у другому кварталі до 285,4 млн одиниць. Така динаміка зумовлена результатами Samsung Electronics і Apple, однак повного відновлення попиту все ще не сталося.

На деяких ринках попит досі є проблемним, йдеться у даних International Data Corporation (IDC).

За даними дослідження, світові поставки смартфонів зростають четвертий квартал поспіль. Виробники техніки все більше використовують штучний інтелект для залучення споживачів і захоплення більшої частки ринку.

Хоча відновлення йде повним ходом, і всі 5 провідних компаній демонструють річний приріст, ми спостерігаємо зростаючу конкуренцію між лідерами та поляризацію цінових діапазонів, — сказала Набіла Попал, директорка з досліджень у команді IDC Worldwide Tracker.

aa8212b8b4333fb6253830a82d50ecf4 | 1

На думку Набіли Попал, смартфони з генеративним штучним інтелектом захоплять 19% ринку з 234 млн поставок цього року. Другий квартал 2024-го передує запуску більшої кількості смартфонів з Gen AI у другій половині року, які потенційно стануть наступним драйвером зростання після 5G.

У другому кварталі Samsung зайняв лідируючу позицію з часткою поставок 18,9% завдяки стратегічному фокусу на своїх флагманах та сильній стратегії штучного інтелекту.

На другомі місці Apple з часткою 15,8% із покращеними показниками в Китаї та інших ключових регіонах.

Читайте також: Невеликі, але ефективні. Привабливість маленьких ТЦ у Європі зростає

Обидва техногіганта показали скромне зростання, порівняно з минулим роком. Xiaomi зайняла третє місце з часткою 14,8%.