Аномальна спека збільшує трафік у ТРЦ через комфротне кондиціонування повітря

Торговельні центри набувають особливої популярності під час аномальної спеки, завдяки комфортному кондиціонуванню повітря.

Окремі дні з високою зовнішньою температурою спричиняють короткочасне зниження відвідуваності торгових центрів. Проте, якщо спека триває довше трьох-чотирьох днів, кількість людей у ​​торгових центрах значно зростає, зазначає генеральний директор SES Spar European Shopping Centers Крістоф Анекслінгер.

Найпопулярнішими місцями в особливо спекотні дні є, мабуть, старовинні будинки та сучасні ТРЦ. Ми виявили, що наші торгові центри ще популярніші під час спеки. Для цього є причина. Ми дбаємо про те, щоб температура була приємною і не дуже прохолодною. Багато людей не знають: ми фільтруємо свіже повітря та регулюємо кількість повітря відповідно до кількості відвідувачів торгового центру. Таким чином ми створюємо оптимальні умови для доброго самопочуття, – пояснює Крістоф Анекслінге.

При використанні сучасних систем кондиціонування особлива увага приділяється оптимізації споживання електроенергії.

У деяких ТРЦ компанії, таких як MAX.CENTER Wels, VARENA Vöcklabruck, охолодження забезпечується системами колодязів і підземними водами. Усі вентиляційні системи ТЦ містять технічне обладнання для рекуперації тепла.

Читайте також: Споживчі настрої європейських покупців нарешті стабілізувалися – дослідження

Крім того, у всіх торгових центрах SES використовується власна система подачі свіжого повітря, оптимізована відповідно до потреб. Залежно від кількості відвідувачів у торгових центрах взимку охолоджується або нагрівається лише необхідна кількість повітря.

Across Magazine