Галузь ритейлу є найбільшим роботодавцем у приватному секторі США – дослідження

Галузь роздрібної торгівлі є найбільшим роботодавцем у приватному секторі США, внесок ритейлу у річний ВВП країни становить 5,3 трильйона доларів.

Про це йдеться у звіті "Економічний внесок промисловості роздрібної торгівлі США", який PwC підготував для Національної федерації роздрібної торгівлі (NRF).

У 2022 році галузь підтримувала 55 мільйонів робочих місць на повний і неповний робочий день, що становить 26,0% від загальної зайнятості в Сполучених Штатах.

Загальний внесок трудового доходу склав 3 трлн доларів (2,78 трлн євро), або 20,0% національного трудового доходу, тоді як загальний внесок у ВВП (5,3 трлн доларів) становив 20,4% ВВП країни.

Кількість роздрібних точок

На момент проведення дослідження у Сполучених Штатах було майже 4,6 мільйона закладів роздрібної торгівлі. Ці суб’єкти господарювання становили 11,1% усіх суб’єктів підприємницької діяльності та забезпечили 32,2 млн робочих місць.

Згідно зі звітом, більшість підприємств роздрібної торгівлі в США невеликі: у 2022 році 98,6% компаній мали менше 50 співробітників.

На ці малі підприємства припадало 40,1% робочих місць у роздрібній торгівлі та 35,6% загального трудового доходу. Проте на більші фірми з 50 і більше працівників припадало 59,9% зайнятих і 64,4% трудових доходів у галузі.

З точки зору кількості магазинів у кожному штаті, загальна кількість закладів роздрібної торгівлі коливалася від 7924 в окрузі Колумбія до 514 941 у Каліфорнії.

До 15 штатів з найбільшою кількістю закладів роздрібної торгівлі належали: Каліфорнія, Техас, Флорида, Нью-Йорк, Джорджія, Пенсільванія, Іллінойс, Огайо, Північна Кароліна, Мічиган, Нью-Джерсі, Вірджинія, Теннессі, Массачусетс і Вашингтон.

Читайте також: Споживчі настрої європейських покупців нарешті стабілізувалися – дослідження

За даними NRF і PwC, на ці штати припадало 67% загальної кількості закладів роздрібної торгівлі в країні.

ESM