Джефф Безос продасть акції Amazon на близько 5 мільярдів доларів

Засновник і виконавчий директор ритейл-гіганта Amazon Джефф Безос хоче продати акції компанії на суму майже 5 мільярдів доларів США.

Як повідомляє агенція Reuters, продаж відбудеться після того, як акції компанії досягли рекордного максимуму.

Під час торгів у вівторок, 2 липня, ціна акцій досягла позначки у $200,43. З початку 2024 року вони підскочили більш ніж на 30%, випередивши зростання індексу Dow Jones Industrial Average на 4%.

Після продажу 25 млн акцій Безос володітиме близько 912 мільйонами цінних паперів Amazon або 8,8% акцій, що перебувають в обігу.

У лютому цього року Безос також продав акції Amazon на суму близько 8,5 мільярдів доларів після того, як вони зросли на 80% у 2023 році.

Нова стратегія Amazon

Раніше ми розповідали, що Amazon знайшов можливе вирішення проблеми зростаючої популярності китайських маркетплейсів, зокрема Temu і Shein.

У відповідь конкурентам компанія планує запустити на своєму сайті окремий розділ з дешевою продукцією, яку відправлятимуть клієнтам прямо зі складів у Китаї.

Читайте також: Shein подав заявку на IPO у Великій Британії замість США

Першоджерело інформації – презентація, яку мали показати китайським продавцям під час закритої зустрічі.

Розділ знижок на Amazon пропонуватиме, зокрема одяг, предмети побуту та повсякденного вжитку. В оголошенні зазначено, що продукти мають бути доставлені клієнтам у Сполучених Штатах протягом 9-11 днів з дати покупки.