У АРМА розповіли про плани після передачі в управління ТРЦ “Gulliver”

Голова Національного агентства з розшуку та менеджменту активів Олена Дума надала роз’яснення щодо позиції АРМА з питання управління столичним ТРЦ “Gulliver”. 

Тезову відповідь на чисельні запитання ЗМІ очільниця відомства надала у своїх соцмережах, публікуємо її нижче без редагувань:

“АРМА діє виключно в рамках законів України та керується у своїй діяльності нормами спеціального закону про Нацагентство, відповідно до якого (ст. 19) приймає в управління актив на підставі ухвали суду, копія якої надсилається до АРМА. Відтак, очікуємо на повний текст ухвали Київського апеляційного суду.

Водночас, дії уповноважених осіб АРМА щодо управління активом передбачені виключним переліком, зазначеним у цьому ж спеціальному Законі. Отже, процедури АРМА наступні👇🏻

  •   прийняти арештований актив за актами приймання-передачі від прокурора за відповідною ухвалою суду;
  •   забезпечити огляд активу, за результатами якого складається Звіт та публікується оголошення;
  •   здійснити відбір юридичної особи, яка має здійснити оцінку арештованих активів. При цьому, обирається той, хто запропонує найвигідніші умови та найкоротші строки проведення оцінки;
  •   Останнім етапом є проведення прозорого конкурсу за новими транспарентними, конкурентоспроможними процедурами, де буде обрано управителя арештованого активу.

Участь у конкурсі можуть брати всі охочі українські компанії, які мають досвід управління такими активами. Щодо іноземних управляючих компаній зазначу, що АРМА вжило всіх заходів, щоб іноземні компанії не мали перепон для можливості інвестувати в українську економіку під час війни”.

Реакція ТРЦ “Gulliver” на передачу в управління АРМА

Нагадаємо, що Шевченківський районний суд Києва передав ТРЦ Gulliver в управління Агентству з розшуку та виявлення активів (АРМА). Клопотання було ініційоване Офісом Генерального прокурора. Про це свідчить рішення інстанції від 3 травня 2024 року.

Читайте також: Міністерство молоді та спорту відкрило у столичному ТРЦ Gulliver виставку The Will to Win

Зауважується, що ТРЦ передається виключно в управління, а не для реалізації.  У ТРЦ Gulliver відреагували на цю ситуацію та назвали це рейдерським захопленням. Повний текст коментаря ТРЦ публікуємо без правок та редагувань за посиланням.