Другі роковини трагедії у ТЦ “Амстор”: в Кременчуці вшанують пам’ять загиблих від ракетного удару

У місті Кременчук Полтавської області 27 червня вшанують пам’ять загиблих внаслідок російського терористичного удару по ТЦ “Амстор”.

Це вже другі роковини трагедії, 27 червня 2022 року вона забрала життя 22 людей, понад 100 осіб було поранено.

Захід проходитиме на майданчику біля зруйнованого торговельного центру "Амстор". Початок о 15:49. Заплановано зокрема панахиду за загиблими.

Кременчуцька громада ніколи не забуде цей жахливий злочин, скоєний проти мирного міста. Захід стане можливістю вшанувати пам’ять загиблих, згадати про їх життя та висловити підтримку їхнім близьким. Жителів Кременчука закликають прийти на меморіал, щоб разом пом’янути жертв трагедії та об’єднатися у скорботі, - повідомляє “Кременчук офіційний”.

amstor | 1

Хронологія трагедії у ТЦ “Амстор”

Від удару 27 червня 2022 почалась пожежа, внаслідок якої “Амстор” повністю згорів. Після гасіння пожежі під завалами було знайдено 22 тіла загиблих (або фрагменти тіл, по яким встановлювали особистість). Також травми різного ступеню отримало понад півсотні людей.

У Кременчуці було оголошено триденну жалобу, а обстріл міста можна законно вважати воєнним злочином росії. Згідно з Гаазькою конвенцією: "бомбардування з повітря, які виходять межі бомбардувань військових об'єктів, неприпустимі щодо міста, яке не обороняється".

trc amstor | 2

Читайте також: У роковини трагедії в ТЦ “Амстор” рф знову обстріляла Кременчуг

Після цього на місці колишнього ТЦ вирішили облаштувати сквер пам’яті, роботи закінчили до перших роковин трагедії. За ініціативи компанії Comfy, 10 співробітників якої загинули під час ракетного удару по ТЦ, на території висадили 22 дерева, які символізують кожну з жертв.