Apple представила новий ШІ та оголосила про співпрацю з OpenAI

Apple презентувала свій новий штучний інтелект Apple Intelligence, який буде інтегрований у нові операційні системи — iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia. Це було оголошено під час конференції Worldwide Developers Conference у понеділок, 10 червня.

Apple Intelligence здатний виконувати різні завдання за користувача, зокрема керувати повідомленнями, автоматично складати тексти та узагальнювати інформацію в електронній пошті та інших додатках.

Для забезпечення конфіденційності всі дані будуть оброблятися безпосередньо на пристрої. Apple Intelligence буде доступний на iPhone 15 Pro та Pro Max, а також на iPad та MacBook з чіпом M1 та новішими версіями.

Завдяки цьому штучному інтелекту взаємодія користувачів з голосовим помічником Siri стане «природнішою», заявляють в Apple. Siri зможе краще адаптуватися до контексту розмови користувача.

Інтеграція з ChatGPT

В рамках програми Apple Intelligence користувачі зможуть використовувати найновішу версію ChatGPT, GPT-4, підказуючи Siri певні запити та завдання. Інтеграція ChatGPT з Siri буде безкоштовною. Siri запитуватиме дозволу в користувачів, перш ніж ділитися документами або зображеннями з ChatGPT для збереження конфіденційності. OpenAI не буде зберігати запити користувачів, а IP-адреса буде прихована.

Читайте також: Новий торговий центр із McDonald’s відкриється у Львові в мікрорайоні Рясне

Apple також заявила, що відкрита до співпраці з іншими компаніями у сфері ШІ, такими як Google Gemini або Microsoft Copilot, хоча поки що конкретних угод не було оголошено.

Мінфін