Усі ТРЦ відключають за графіком: в ДТЕК пояснили, чому деякі об’єкти постійно мають світло

З відновленням відключень електроенергії через дефіцит, це питання гостро постало як для побутових споживачів, так і для бізнесу.

Чимало користувачів у соцмережах скаржаться на те, що під час відключень у їхніх будинках ТРЦ поруч постійно працюють зі світлом. У ДТЕК вирішили відповісти на це і запевнили, що усі ТРЦ відключаються за графіком, як і інші клієнти.

Єдиний виняток з цього правила – якщо центр підключений до тієї ж лінії, що й критичні об’єкти.

Однак, звертаємо увагу на те, що більшість торгівельних точок – від великих ТРЦ до маленьких кав’ярень – підготувалися до відключень, придбали генератори, і працюють від них. Тому, якщо ви бачите в них світло, це не означає, що ми надаємо їм його. Можливо, вони використовують генератори чи інші джерела, - зазначають у повідомленні.

Популярність ресторанів зростає

Раніше ми розповідали, що на тлі стабілізаційних і аварійних відключень світла у столиці зростає відвідуваність кафе і ресторанів, а також самовивіз.

Про це повідомила директорка аналітичного центру “Ресторани України” Ольга Насонова.

Уже є певний досвід роботи ресторанів в умовах відключень. Насамперед, більшість уже має генератори, тому працюють і без електрики. Dark kitchen (ресторани, в яких доступна тільки опція на винос – ІФ-У) також мають генератори. Якщо в районі з відключенням у всіх електроплити – зростають і відвідуваність, і самовивіз, – сказала вона.

Читайте також: Регіони попереду столиці? ТОП-20 українських ТРЦ у Facebook та Instagram за підсумками весни 2024-го (інфографіка)

У той же час сервіс доставки, на відміну від самовивозу, не зростає, адже дуже часто одночасно з електроенергією швидко зникає зв’язок, тому зробити замовлення й отримати його проблематично. Насонова також відзначила феномен кафе-коворкінгів.