У Києві на тлі відключень світла зростає відвідуваність ресторанів і самовивіз

На тлі стабілізаційних і аварійних відключень світла у столиці зростає відвідуваність кафе і ресторанів, а також самовивіз.

Про це повідомила директорка аналітичного центру “Ресторани України” Ольга Насонова агентству “Інтерфакс-Україна”.

Уже є певний досвід роботи ресторанів в умовах відключень. Насамперед, більшість уже має генератори, тому працюють і без електрики. Dark kitchen (ресторани, в яких доступна тільки опція на винос – ІФ-У) також мають генератори. Якщо в районі з відключенням у всіх електроплити – зростають і відвідуваність, і самовивіз, – сказала вона.

У той же час сервіс доставки, на відміну від самовивозу, не зростає, адже дуже часто одночасно з електроенергією швидко зникає зв’язок, тому зробити замовлення й отримати його проблематично. Насонова також відзначила феномен кафе-коворкінгів.

Генератори, що працюють біля кав’ярні, незважаючи на дирчання, приваблюють людей. Значить, кав’ярня працює, можна поїсти-випити та попрацювати. Кількість тих, хто працює у ресторанах під час відключень, також збільшується, – пояснила експертка.

Читайте також: Понад 1000 магазинів у Харкові зможе працювати у разі блекауту

*Довідка. Національна ресторанна асоціація України була створена у 2021 році і до липня 2022 року об’єднувала понад 100 учасників, 370 ресторанів і кафе, в управлінні – 164 тис. кв. м.

Найпопулярніші пости і сторінки