Акції власника Zara підскочили після успіху літньої колекції

Акції іспанського фешн-гіганта Inditex, що є власником мереж Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti та інших, піднялися на 5,5%, до 46,33 євро, після публікації звіту за лютий - квітень.

Про це свідчать дані London Stock Exchange Group, пише Reuters.

Іспанська група прозвітувала про зростання продажів весняно-літніх колекцій своїх брендів на 12% в період з 1 травня по 3 червня порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Натомість акції головного конкурента Inditex компанії H&M зросли лише на 1,8%.

Протягом останніх кварталів власник Zara значно випередив конкурентів, отримав вигоду від інвестицій у нові магазини та онлайн-покупки в прямому ефірі.

Генеральний директор Оскар Гарсія Масейрас повідомив, що Inditex розширить послуги прямої трансляції через власні платформи на інші ринки, зокрема США і Велику Британію.

Ми плануємо запустити цю нову послугу в найближчі тижні, - сказав він та додав, що ритейлер також збільшить торгові площі магазинів приблизно на 5% на рік до 2026 року.

Читайте також: Zara запускає шопінг-шоу для збільшення продажів у Європі

Наразі Inditex має 5 698 магазинів і цьогоріч планує інвестувати 2,7 млрд євро у поліпшення магазинів і технології, а також розширення логістичних можливостей.