Травень 2024-го увійшов в ТОП-3 місяців за кількістю повітряних тривог під час роботи ТЦ

Частка тривалості повітряних тривог під час роботи ТЦ у травні 2024 року склала 13,4%. За цим показником цьогорічний травень увійшов в трійку найбільш небезпечних місяців.

Це значно більше, ніж у квітні 2024-го (10,8%) та у травні 2023-го (4,6%).

П’ятірка регіонів з найбільшою часткою повітряних тривог під час роботи ТЦ у травні 2024 р. виглядає наступним чином: Харківська обл. (66,0%), Донецька обл. (57,7%), Дніпропетровська обл. (29,7%), Запорізька обл. (27,4%), Полтавська обл. (19,6%).

Після тривалої перерви до п’ятірки найнебезпечніших регіонів увійшла Полтавська область, а очолила топ-5 Харківська область.

В середньому по Україні час вимушеного простою через повітряні тривоги сягнув 73,8 робочих днів з початку повномасштабного вторгнення, причому в травні 2024 р. – 4,5 робочих днів. Більш тривалий простій зафіксовано лише в березні 2022 р. (5,6 робочих днів).

*Довідка

Українська Рада Торгових Центрів розробила інтерактивну карту тривалості повітряних тривог в регіонах України з 24 лютого 2022 р. Карта оновлюватиметься щомісяця та дозволяє вже зараз відстежувати в динаміці основні показники в розрізі регіонів:

  • Кількість повітряних тривог
  • Кількість повітряних тривог під час роботи ТЦ
  • Загальна тривалість повітряних тривог
  • Тривалість повітряних тривог протягом робочого часу торгових центрів
  • Розподіл часу тривог на робочий на неробочий час ТЦ
  • Частка робочого часу ТЦ, протягом якої лунає тривога

Читайте також: Марія Патер, ТРЦ King Cross Leopolis: запити на оренду надходять не лише від українських брендів, але й від міжнародних

Перед обробкою всі дані по тривогах пройшли процедуру чистки, а саме: видалено дублі, та випадки, коли час відбою зазначений раніше, ніж оголошена тривога; також не враховувались повітряні тривоги, тривалість яких перевищує 24 години.