AliExpress більше не приймає рублі та не надсилає замовлення в росію

Китайський гігант e-commerce Alibaba, якому належить маркетплейс AliExpress, перестав приймати рублі і більше не дозволяє оформлювати доставку в росію.

Про це повідомляють ЗМІ країни-агресорки.

З російських карт оплата більше не проходить, за винятком деяких банків, але, швидше за все, Alibaba ці гроші просто поверне через кілька днів, − розповів експерт на ринку маркетплейсів Артем Бобцов.

За його словами, тепер російським покупцям доведеться задіяти схеми з казахстанськими, киргизькими та вірменськими картами.

Для фізичної доставки з AliExpress до рф потрібно буде застосовувати “транзитні схеми”, що призведе до подорожчання та втрати "економічного сенсу" у придбанні продукції на платформі.

Чим обумовлене рішення AliExpress?

Політика китайського ритейл-гіганта пов’язана насамперед із загрозою вторинних санкцій, через які виникли й інші проблеми з російськими платежами в Китаї.

У разі платежів відомо, що КНР намагається перевести їх від російських контрагентів на невеликі так звані регіональні сільські банки. Через те, що таких трансакцій багато, а кредитні організації невеликі, то компаніям із РФ доводиться, за їхніми власними відгуками, іноді чекати на проходження переказів чи не місяць і більше, − зазначив економічний експерт Семен Новопрудський.

Читайте також: Bosch, Delonghi і Philips: в рф почали продавати техніку, призначену для українського ринку

Він додає, що у випадку з Alibaba зробити так набагато складніше, адже у банківських платежів більше варіантів, ніж у покупок на конкретному маркетплейсі.