Arricano збільшує кількість українських виробників серед орендарів своїх ТРЦ

Arricano Real Estate Plc активно збільшує кількість українських виробників серед орендарів своїх ТРЦ. Про це повідомив голова ради директорів Arricano Маргус Курм в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Компанія є девелопером торговельно-розважальних центрів "Проспект" і "РайON" у Києві, City Mall у Запоріжжі та "Сонячна Галерея" у Кривому Розі.

"Змінюючи пул орендарів, ми вже зараз збільшуємо представленість українських виробників і будемо нарощувати цей тренд, а також надавати більше можливостей локальним, регіональним брендам," — зазначив Курм.

У 2022-2023 роках Arricano запросила до своїх ТРЦ низку українських виробників, які успішно працюють для українського споживача, серед яких є Solmar, Stimma, Wear Me, Maritel та інші.

У 2024 році компанія очікує на відкриття оновленого магазину Goldi, одного з найбільших вітчизняних виробників, у ТРЦ "РайON". Багато виробників, які вже працюють у ТРЦ, планують розширення своїх магазинів.

Зростання попиту на магазини середнього цінового сегмента обумовлено стратегічним рішенням залучати більше місцевих брендів, які можуть запропонувати доступні та якісні товари, зокрема у категоріях побутових речей та спортивного одягу.

Про успішність роботи ТРЦ свідчить низька вакантність: у київських ТРЦ — нульова, у Запоріжжі та Кривому Розі — близько 1%.

"Загальна продуктивність дещо знизилася: відбулося зменшення доходу від оренди на 11% і чистого операційного прибутку на 8% у порівнянні з довоєнним часом. Однак, з урахуванням усіх факторів, це досить хороший результат," — підкреслив Маргус Курм.

Читайте також: Новий ТРЦ IT TOWN MALL відкриється в Одесі вже цього року